Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pulpe de pui marinate la gratar

Pulpe de pui marinate la gratar, putem zice ca acest fel se preteaza cel mai bine a fi pregatit in sezonul primavara-toamna cand timpul ne permite a le praji pe gratar, sau de ce nu chiar pe disc. Nu zic ca nu se pot pregati si iarna, in acest caz improvizam si prajim eventual pe un gratar de fonta la flacara de aragaz sau in cuptor. Nu vor iesi la fel de bune ca cele facute pe gratar la jar, dar daca ne este pofta, de ce nu, se pot pregati dupa cum am spus si la aragaz. Poate va intereseaza si reteta Friptura Deosebita, preparata din pulpe de pui care este un fel usor de gatit.

Ingrediente Pulpe de pui marinate la gratar

5 catei usturoi,
3 fire cimbru proaspat(sau o lingurita cimbru maruntit),
200 ml ulei,
zeama de la 2 lamai,
1 ardei gras,
1 ardei iute,
8 pulpe pui,
1 lingura sare,
slanina pentru uns gratarul

Preparare Pulpe de pui marinate la gratar
Pregatim baitul in felul urmator: zdrobim cateii de usturoi, cimbrul il maruntim, ardeiul gras si ardeiul iute se macina. Intr-un vas mai mare punem 200 ml ulei, zeama de la cele 2 lamai, ardeiul gras si iute macinat, cimbrul maruntit si usturoiul, si o lingura sare. Amestecam toate ingredientele si dam pulpele pe care le crestam prin acest amestec. Le asezam intr-un vas si restul de bait ramas il turnam peste. Acoperim vasul si il punem la rece pentru circa 2 ore.

Ungem gratarul cu putina slanina afumata si punem pulpele marinate la prajit. Se pot servi alaturi de cartofi prajiti si mujdei simplu sau cu smantana sau chiar si cu un Sos de Maioneza Fiarta cu Aroma de Usturoi , sau chiar si cu un delicat Sos de Hrean.

Pofta Buna! Si spor la gatit !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Bavareza de zmeura

Ingrediente: 500 g zmeura, 10 linguri zahar, 3 plicuri gelatina de la dr Oetker(30 g), 400 ml frisca Megle sau...

Închide