Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de pui cu mere


Ingrediente:
1 piept de pui,
5 mere,
1 ceapa,
1/2 lamaie,
3 lg sos soia,
1 lg zahar,
50 ml ulei,
1 lg unt,
5-6 lg smantana,
sare, piper dupa gust,
patrunjel verde,

Preparare:
Pieptul dezosat il taiem fasii. Punem uleiul si untul la incins si adaugam carnea . Il prajim pana alveste si scade zeama lasata. Scoatem bucatile de carne separat si pe uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Adaugam merele curatate si taiate cubulete. Le calim impreuna 1-2 minute, apoi adaugam fasiile de carne. Condimentam cu sare, piper, dupa gust, adaugam 3 lg sos de soia, 1 lg zahar, si zeama de la o 1/2 de lamaie si circa 150 ml supa de carne sau legume(daca nu avem putem folosi apa). Lasam sa dea cateva clocote amestecand mereu apoi adaugam smantana cu care o lasam sa mai deau 1-2 clocote. Presaram cu putin patrunjel verde.
Eu am servit cu garnitura de orez cu curry,dar se preteaza si garnitura de orez simpla.


Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Dli

    21/11/2011 at 10:44

    Prima data am mancat cu frica asa ceva tinand cont ca nu imi place mierea dar dupa ce am gustat, m-am indragostit asa ca e realizata in fiecare luna la mine in casa.

  • irinaririna

    21/11/2011 at 16:19

    Cred ca este delicioasa aceasta reteta! Conteaza de care mere? Mai dulci sau mai acre?

  • Leila

    21/11/2011 at 22:20

    Irina, eu am pus si mai dulci si mai acrisoare , ce am avut la indemana .

  • Anonymous

    11/09/2012 at 11:44

    Da e delicios,dar poate fii si cu ananas.As mai adauga la retetä,o lingurä de miere,si sosul de soia trebuie sa fie alb ,altfel are o culoare ciudatä.pa

    • Lia

      11/09/2012 at 15:44

      Anonim, poate fi si cu ananas, nu am spus ca nu 🙂 La ora aceea am avut la indemana doar mere si am preparat acest fel dupa „urechea mea ” cum am crezut ca ar fi bine … Cat despre sos de soia alb , sincer iti spun, acum aud pentru intaia oara 🙂 (Poate te referi la sosul Light si Dark …)Multumesc pentru sugestii

  • jana mirea

    15/11/2012 at 19:42

    n-am facut nicioadata reteta asta, nu stiu cum este la gust, as face-o dar mie teama sa nu stric pieptul de pui,sa incerc ? ce ziceti?:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page