Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui marinat in sos teriyaki

Pui marinat in sos teriyaki

Daca va plac mancarurile asiatice, atunci va recomand sa incercati si aceasta reteta- Pui marinat in sos teriyaki. Pentru reusita ei am cateva sfaturi pentru voi!!
Intotdeauna sa folositi ingrediente de calitate si sa respectati reteta fiindca inlaturarea unui ingredient poate schimba in totalitate gustul final.
Marinarea carnii este cel mai important lucru pentru a obtine o mancare gustoasa, iar pentru asta trebuie sa stii cu ce si cum sa o faci.
Am ales sa pregatesc eu marinada teriyaki, se face extrem de usor si face ca puiul sa iasa aromat si extrem de fraged. Dupa ce o incercati cu siguranta nu o veti mai cumpara gata facuta.
Pentru o marinare optima, carnea trebuie sa stea la marinat 2-4 ore, insa daca aveti la indemana un aparat de vidat cu, caserola, atunci in 30 de min. carnea este perfect marinata.
O alta metoda care mie imi place foarte mult, e sa pregatesc portii mai multe deodata, iar jumatate sa le pun in pungi de vidat, sa le sigilez cu ajutorul aparatului de vidat si sa le congelez.

APARAT DE VIDAT HEINNER HAV-EDC120SS


Am folosit si de aceasta data acest APARAT DE VIDAT HEINNER HAV-EDC120SS de la Heinner Electrocasnice, este un aparat usor de folosit. Nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie- legumele, branzeturile, carnea isi maresc durata de pastrare in conditii optime daca sunt vidate.
Pentru mai multe detalii tehnice dati click pe link-ul de mai sus ce duce pe site-ul producatorului.
Va las mai jos inca doua retete unde am folosit aparatul de vidat Heinner- una pentru marinare iar alta pentru legume gata de pregatit o garnitura delicioasa.


Pui marinat in sos teriyaki- Ingrediente

  • Carne
    • 800 g piept de pui
  • Sos Teriyaki
    • 80 g sos de soia dulce
    • 1/2 lingurita sos Sriracha
    • 3 linguri miere/ sirop de artar
    • 2 linguri otet de orez
    • 3 catei de usturoi pisat
    • 2 lingurite ghimbir ras
    • 40 ml vin de orez
    • 2 linguri ceapa verde tocata
    • o lingurita amidon
  • Garnitura de orez
    • 200 g orez basmati
    • 400 ml apa
    • sare
  • Pentru decor
    • codite de ceapa verde, tocate
    • seminte de susan
ingrediente pui teriyaki

Cum se prepara marinada teriyaki

Marinada se prepara extrem de usor, nu trebuie decat puse intr-un bol toate ingredientele si se amesteca cu un tel pana ce mierea se topeste si sosul se formeaza.

sos teriyaki


Pentru a pregati pui marinat in sos teriyaki, am ales sa opresc jumatate din cantitatea de sos pentru a definitiva reteta, iar cealalta jumatate l-am folosit la marinarea carnii in doua moduri.
1) Marinarea in caserola prin vidare- e gata in 30 min, e cea mai usoara marinare- se pune carnea in caserola se adauga marinada cat sa o cuprinda pe toate partile, se videaza caserola cu ajutorul aparatului de vidat si se da la rece.

marinare in vid


2) Marinarea in punga pentru vidat, prin sigilare si congelare imediata- aceasta metoda se aplica doar atunci cand doresti sa ai la indemana carne marinata pe care sa o folosesti fara sa fii nevoit sa pregatesti marinada noua. Trebuie sa o scoti din congelator si sa o lasi la dezghetat in frigider. Carnea se marineaza pana inghetata si apoi pe parcursul decongelarii, deci va fi perfecta pentru gatit.

pui marinat congelat

3) Marinarea clasica- se pune carnea intr-o caserola, se adauga marinada, se acopera si se lasa la rece pentru minim 2 ore sau peste noapte.

pui marinat in sos teriyaki

Cum pregatim puiul teriyaki

Pieptul de pui marinat se scoate din marinada si se tamponeaza usor cu un prosop de hartie. Se unge cu putin ulei si se aseaza in friteuza cu aer cald la 200 grade C pentru 20 min. Daca nu aveti friteuza, se pune intr-o forma de graten, la cuptor impreuna cu marinada din caserola.

piept de pui la friteuza


Se gateste la 180 grade C, pentru 30-35 min sau pana carnea este patrunsa. Se mai poate praji pe gratar nu inainte de a fi tamponata cu prosoape de hartie si unsa cu putin ulei.
O alta metoda poate fi gatirea lui la wok. Carnea taiata fasii se prajeste in putin ulei la foc rapid, se adauga sosul si se gateste pana ce sosul capata consistenta.

Sos teriyaki- preparare

Cat carnea e la gatit, sosul oprit se pune intr-o craticioara si se fierbe pe foc pana ce incepe sa devina siropos. Se adauga amidonul dizolvat in putina apa si se fierbe in continuare pana ce sosul capata putina consistenta.

sos teriyaki facut in casa

Cum servim puiul in sos teriyaki

Pentru aceasta reteta merge o garnitura de orez basmati. Se pregateste dintr-o parte orez si doua parti apa, se fierbe acoperit la foc mic pana ce e absorbita toata apa. Se opreste focul si se lasa acoperit 10 min, apoi se afaneaza cu o furculita.
Pe o farfurie se aseaza garnitura de orez, peste el pieptul de pui feliat, sosul fierbinte iar la final coditele de ceapa si susanul.
E delicios, sosul e atat de gustos incat cam cu greu te opresti la o portie !!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram