Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rosii umplute

Rosii umplute
INGREDIENTE:
4-6 rosii potrivite,
400 gr piept de pui tocat,
100 gr orez basmati brun,
o ceapa,
codite verzi de ceapa,
un ou,
patrunjel verde,
sare,
piper mozaic Kotanyi,
boia dulce Kotanyi,
o lg pasta de tomate,
2 lg ulei masline,
Sos
miezul de la rosii,
o lgt zahar,
sare,
piper,
boia dulce,

aRosii umplute 

 

Rosii umplute
MOD DE PREPARARE:
Taiem capacel la fiecare rosie si inlaturam miezul scobind cu o lingurita. Le lasam la scurs si intre timp pregatim umplutura. Orezul inmuiat pe jumatate se amesteca cu pieptul de pui tocat, ceapa tocata fin, patrunjelul sare, piper, boia si oul. Se adauga si o lingura de pasta de tomate se amesteca bine si se umple fiecare rosie in parte cam trei sferturi. Se aseaza capacelul la fiecare si se pun intr-o forma termorezistenta in care am pus 2 lg ulei de masline. Pregatim sosul de rosii din miezul ramas de la scobirea rosiilor, o lingurita cu zahar, sare, piper si boia. Turnam sosul peste rosii si introducem forma la cuptor cam pentru 40 min la foc potrivit.
Se servesc calde insotite de smantana sau dupa cum doriti.

 

Pofta buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *