Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciolan in manta cu bere














Ingrediente:
1 buc ciolan mare de porc
1 capatana usturoi
2 catei usturoi
piper boabe
2 foi dafin
200 ml bere
8 linguri faina
2 oua
sare,
delikat
ulei ptr prajit

Preparare:

Ciolanul se pune la fiert in Kukta (oala cu presiune) impreuna cu 1 capatana usturoi, 2 foi dafin, 1/2 lingura sare si piper boabe si se fierbe timp de 40 minute ( pana se desface de pe os ). Se scoate si se lasa la racit. Se dezoseaza, se taie fasii.

Pregatim aluatul in care tavalim bucatile de ciolan in felul urmator: intr-un vas pisam 2 catei usturoi, punem 2 oua si le batem bine apoi adaugam 200 ml bere si 8 linguri mari de faina. Se amesteca bine pana obtinem un aluat mai gros ca de clatite. Prin acest aluat tavalim bucatile de ciolan si le prajim in ulei abundent.

Se servesc alaturi de orez, pireu de cartofi cu sos de maioneza fiarta, sau sos tartar . Alaturi , merge si o bere rece.

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.