Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec cu ciocolata rapid





Ingrediente :

6 oua
200 gr zahar
110 gr faina
50 ml ulei
100 gr ciocolata menaj razuita
1/2 plic praf de copt
ciocolata menaj pentru glazura (dar eu am folosit glazura de ciocolata de la DR Oetker)
ciocolata cu alune 1 tabla
1 lingura rama

Preparare :

Albusul de la cele 6 oua se bat spuma tare cu 200 gr zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu 1 lingura zahar si apoi adaugam la el 50 ml ulei. Galbenusul se adauga treptat la albus amestecand incet de jos in sus sa nu se zdrobeasca . Faina o amestecam cu 100 gr ciocolata menaj razuita si cu 1/2 pli praf de copt si asa adaugam treptat la albusul amestecat cu galbenus ,amestecand in continuare cu grija. Se pune hartie de copt sau folie de aluminiu unsa cu rama si se toarna compozitia in forma de chec. Deasupra punem bucatele de ciocolata cu alune si dam totul la cuptor.
Dupa ce a copt (facem proba scobitorii ), il scoatem si il rasturnam pe un fund de lemn. Il lasam sa raceasca si intre timp pregatim o glazura din ciocolata de menaj cca 100 gr se pune la foc cu 3 linguri de apa si se adauga 1 lingura de rama , glazura astfel obtinuta se pune pe chec si se orneaza totul cu bombonele sau dupa gustul fiecaruia.
Este un dulce care se prepara rapid si este gustos.

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.