Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fasole scazuta cu afumatura

fasole scazuta cu afumaturaNimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate din care sa nu lipseasca harbuzul (pepenele rosu )  si patlagelele parguite  !!

Fasole scazuta cu afumatura-Ingrediente

350 g fasole uscata
un morcov
o ceapa
un pastarnac
1 lg pasta de tomate
sare
piper
o legatura de patrunjel si marar
500 gr costita afumata

Fasole scazuta cu afumatura-Mod de preparare

Se alege fasolea si se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa rece.
Se da in cateva clocote si se scurge apa. Se completeaza cu apa fierbinte si se continua fierberea.
Se adauga ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea de mere si fierbem la foc mic.
Cand fasolea a fiert cam la jumatate se adauga costita afumata prajita putin in ulei.
Se fierbe in continuare pana ce fasolea este fierta si carnea se desprinde usor de pe os.
Se adauga pasta de tomate, se condimenteaza cu sare si piper si se mai da in 2-3 clocote.
Se opreste focul si se presara cu patrunjel si marar verde tocat.
Se serveste neaparat cu muraturi !!

fasole scazuta cu afumatura

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Sfantul Ioan de la Crama Oprisor
Sfantul Ioan de la Crama Oprisor

"  Sfantul Ioan de la Crama Oprisor e un vin rosu, sec, care aparent te face sa crezi ca ai...

Închide