Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Parjoale moldovenesti

 

 

 

 

 

parjoale-moldovenesti
Parjoale moldovenesti – o reteta traditionala moldoveneasca
Ingrediente
500g carne de vita+porc
150g paine alba
2 oua
100g morcov
50g ceapa
2 catei de usturoi
1/2 leg patrunjel
1/2 leg marar
sare
ulei ptr prajit
50g faina
Parjoale moldovenesti
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt.
Morcovul se rade.
Verdeata se toaca fin.
Usturoiul se piseaza.
Painea se inmoaie in apa rece apoi se stoarce bine.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata.
Se adauga painea, piperul, sarea si ouale.
Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite si aplatizate.
Parjoalele se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Se servesc pe platou sau farfurie pe frunze de salata, insotite de diferite garnituri.
Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *