Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tortul „Vibrator”- Rezgo Torta- Quaker Cake















Inainte de a incepe sa scriu aceasta delicioasa reteta , vreau sa imi cer oarecum scuze pentru numele bizar al acestui tort. Am incercat sa traduc cat mai exact numele acestui tort din maghiara in romana.
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului ,si e format din 3 straturi. Deci , atentie !!!! e indicat de preparat in zilele toride de vara.

Ingrediente : Stratul 1

3 oua
1 plic zahar vanilat
6 linguri zahar praf
2 linguri cu varf de cacao
150 ml apa
1 plic gelatina fina

Stratul 2:

500 ml smantana
6 linguri zahar praf
1 plic gelatina fina
150 ml apa

Stratul 3:

2 plicuri gelatina fructe ( eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle)
500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic)
4 linguri zahar tos

Preparare :

Stratul 1 : Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort(forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2: 500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3:Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa . Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2(daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi ,deci atentie!!!!).Se da la rece pentru cateva ore ,apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.

Parerea mea : La urmatoarea tura pe care o voi face in stratul de smantana voi adauga si cateva fructe.
Orice idee de a inbunatati aceasta reteta e bine venita .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.