Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de Carne cu Mozzarella

Rulada de Carne cu Mozzarella
Rulada de Carne cu Mozzarella

Fiind libera cateva zile am avut ocazia sa pierd putin mai mult timp pe fb ca de obicei. Aici am vazut un filmulet cu aceasta rulada de carne care mi s-a parut mie ca ar fi buna si mi-am propus sa o incerc si eu.

Toate ingredientele pe care le mai tineam minte ca le-am vazut le aveam la indemana asa ca nu am avut nimic de pierdut i m-am pus pe treaba. Compozitia ruladei este in oarecare masura identica cu cea de la Rulada de Carne in Crusta de Cascaval, deci nu avea sa iasa ceva rau.

Ingrediente Rulada de Carne cu Mozzarella :
500 g carne tocata porc
4-5 felii subtiri de bacon (eu am folosit piept de porc afumat, productie proprie)
150 g Crema de branza
2 bucati ceapa de marime mijlocie
5 oua
3-4 felii taiate subtiri de Mozzarella Fresca
sare, piper proaspat macinat,
1 lingurita de boia dulce
fulgi de usturoi (1 catel de usturoi bine zdrobit)
1 cana mica cu pesmet

Preparare Rulada de Carne cu Mozzarella :
Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea tocata, adaugam 1 ou, pesmetul si condimentam cu sare, piper proaspat macinat (se poate folosi si piperul macinat din comert) si fulgi de usturoi (sau catelul de usturoi zdrobit). Amestecam si punem compozitia intr-o forma de chec (am folosit una de silicon cu dimensiunea de 21 x 9 cm ).

Rulada de Carne cu Mozzarella

Daca nu aveti forma de silicon putti folosi si forma clasica, dar in care puneti in prealabil hartie de copt.
Presam in forma compozitia apoi facem in mijloc pe toata lungimea o adancitura pe care o vom tapeta cu felii de bacon. Peste bacon punem crema de branza, feliile de mozzarella, iar deasupra 4 oua crude .

Rulada de Carne cu MozzarellaCondimentam ouale cu sare, piper macinat si optional fulgi de ardei iuti si punem forma in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/carne-de-porc-si-vita/rulada-de-carne-cu-crusta-de-cascaval.html
Se scoate, se lasa putin la racit dupa care se taie felii si se poate servi ca atare sau cu o garnitura de legume.
Pofta Buna !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *