Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Saltimbocca alla Romana

saltimbocca alla romana

A venit vara si o data cu venirea ei mi-am propus sa pregatesc mancaruri rapide, gustoase, cu ingrediente simple si la indemana.
Astazi va propun o reteta in stil italian -Saltimbocca alla Romana – in traducere libera „sări în gură”…adica se face atat de repede si e atat de buna incat practic va sare singura, direct in gura.
Se pregateste in cateva minute, principalele ingrediente fiind carnea frageda de vita, frunzele proaspete de salvie si prosciutto.
Este o reteta de vara, savuroasa, ce poate fi mancata simpla, cu paine prajita sau asociata cu o salata fresh, cartofi natur, cu un piure cremos sau cu paste…alegerea va apartine!!
Pentru a pregati preparate delicioase, intotdeauna trebuie sa va procurati ingrediente de calitate!!

saltimbocca alla romana


Va las mai jos inca doua retete de vara rapide si gustoase!!

Saltimbocca alla Romana- Ingrediente

  • 400 g carne de manzat
  • 100 g prosciutto
  • 6 frunze salvie proaspata
  • 60 g unt
  • 150 ml vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g faina alba
  • sare si piper
    • Pentru servit
  • mix de salata
ingrediente saltimbocca




Saltimbocca alla Romana- reteta video

Cum pregatim Saltimbocca

Carnea se taie in felii subtiri de 0,5 cm cam de 60-80 g. Bucatile de carne se pun intre folii de plastic si se bat cu un ciocan de snitel pana se aplatizeaza uniform.
Se condimenteaza cu sare si piper apoi se pune pe fiecare bucata de carne cate o felie de prosciutto si o frunza de salvie. Se se fixeaza cu scobitori si se trec prin faina alba pe partea doar cu carnea.

carne vita


Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si jumatate din cantitatea de unt.
Cand grasimea s-a incins se adauga bucatile de carne cu partea cu salvie in jos. Se rumenesc timp de 2 min pe o parte, se intorc si se mai tin inca 1 minut. Carnea se pregateste rapid fiindca este destul de subtire si nu trebuie prajita excesiv , ca sa ramana frageda.
Se scot bucatile de carne si se pastreaza la cald. Se adauga in tigaie vinul, se condimenteaza cu sare si pipersi se da in cateva clocote pana ce lichidul scade la jumatate.

preparare saltimbocca


Se sa deoparte si se adauga untul rece, amestecand continuu pana ce untul se topeste si sosul capata consistenta. Se strecoara sosul peste bucatile de carne si se mananca calde alaturi de salata sau garnitura dorita!!

saltimbocca alla romana

Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

  • AskAi

    26/07/2023 at 14:47

    Minunata reteta! O sa-ncerc sa o pregatesc astazi. Intotdeauna imi place sa incerc retete noi si aceasta chiar merita. In plus, nu e prea greu de pregatit si se face extrem de rapid. Multumesc pentru partajare si sfat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram