Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci

Daca nu ati folosit pana acum acest sortiment de carne, maseterii sau obrajorii de vita sunt o carne cu o textura fibroasa, dura, ce poate deveni frageda si suculenta daca este gatita corect.
Carnea trebuie gatita pe o peroada lunga de timp, astfel poate sta la baza multor preparate, supe, ciorbe, tocanite si chiar fripturi.


Cu obroajorii de vita Angus primiti de la Karpaten Premium Angus, am ales sa pregatesc aceste placinte cu obrajori de vita si ciuperci, un preparat ce poate fi mancat cald, ca fel principal sau rece, ca aperitiv.
In ambele variante sunt delicioase si se fac usor.
Va las inca doua retete in care am folosit piese de vita Angus !!

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci- Ingrediente

  • 650 g obrajori de vita Angus
  • 70 g bacon
  • 1 1/2 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu
  • 100 ml apa/supa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina alba
  • 50 g unt
  • 200 g ciuperci
  • 800 g aluat foitaj
  • 100 g parmezan ras
  • 2 linguri ceapa caramelizata
  • un ou pentru uns
  • sare si piper
    • Pentru servit
  • smantana groasa
  • sos de iaurt
  • salata la alegere
ingrediente placinta

Cum pregatim umplutura de carne pentru placinte


Pentru ca este o carne ce necesita fierbere indelungata pentru a ajunge la fragezimea dorita, eu am ales sa folosesc si de aceasta data multicooker-ul la functia cu presiune. Daca o gatiti clasic atunci cantitatea de apa/supa si timpul de fierbere se maraste pana ce carnea este fiarta.


Obrajorii de vita se taie in cubulete mici, ceapa se toaca marunt, baconul se taie in fasii subtiri.
Se pune baconul la prajit intr-o lingura de ulei. Cand este rumenit se adauga ceapa si usturoiul trecut prin presa si se soteaza 2-3 min.

ceapa calita si bacon


Se adauga carnea si se continua soatarea inca 3-4 min, amestecand continuu.

carne sotata


Peste carne se pune vinul, apa/supa, sare si piper, cimbru, foaia de dafin, se acopera si se seteaza la functia cu presiune mare pentru 50 min.

umplutura carne placinta


Dupa ce carnea a devenit frageda, se adauga 25 g unt si faina desfacuta cu putina apa rece. Se mai fierbe la functia fara capac cateva minute pana ce faina ii da consistenta sosului.

ciuperci calite


Ciupercile taiate cuburi se soteaza in 25 g unt pana se rumenesc frumos apoi se amesteca cu, compozitia de carne.

umplutura carne pentru placinte


Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se pot pregatit placintele.


Cum pregatim placintele cu obrajori de vita

Pentru placintelele aperitiv se taie aluatul foitaj in cercuri cam de 10 cm. Se pune in formele de muffins tapetate cu hartiute si se apasa usor astfel incat sa imbrace bine formele. Se aseaza in fiecare cate o lingura de parmezan ras apoi se completeaza cu compozitia de carne si ciuperci.

preparare placinte


Peste carne se adauga cate o lingurita de ceapa caramelizata apoi se inchid cu un cerc de aluat presand marginile sa se sigileze.
Se cresteaza deasupra pentru a iesi aburul, se ung cu ou batut si se presara susan.

placinte aperitiv


Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C, functia ventilatie, pentru 30-35 min.
Se mananca reci, sunt perfecte pentru pus in cosul de picnic sau chiar pentru pachetelul de scoala sau servici. Sunt consistente si foarte gustoase.


Placinte cu carne de vita- fel principal

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci


Pentru placintelele individuale pentru fel principal, se taie aluatul in cercuri cam de 16 cm cat sa imbrace formele de ceramica folosite si sa ramana o margine cam de 2 cm.
Se pune in fiecare cate o lingura plina de parmezan ras, se completeaza cu umplutura de carne si ciuperci si se adauga 2 lingurite de ceapa caramelizata.
Se pliaza marginile peste umplutura si se adauga in mijloc o rozeta de aluat care sa nu acopere toata umplutura.

placinte cu carne-fel principal


Se ung placintele cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C , functia ventilatie pentru 35 min sau pana ce aluatul foitaj este bine crescut si rumenit.
In varianta pentru fel principal aceste placinte se mananca calde alaturi de un mot de smantana, sos de iaurt, o salata fresh sau cum va place.
Sunt consistente si foarte gustoase, merita sa le incercati!!
Din cantitatile date am obtinut cate 4 portii din cele doua variante prezentate.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram