Vita in Sos Teriyaki cu Orez Basmati, reteta asiatica.
Seria retetelor asiatice pregatite cu produsele Shan’shi continua de aceasta data cu o reteta japoneza Vita in sos teriyaki cu orez basmati.
Trebuie sa va spun ca sosul Japan Teriyaki de la Shan’shi s-a dovedit a fi excelent in comparatie cu alte sosuri similare achizitonate din comert.
Cu un gust echilibrat si o consistenta cremoasa si lucioasa, sosul teriyaki a facut ca fasiile de carne sa se fragezeasca si sa capete un gust deosebit.
Pentru cei ce inca nu l-au descoperit, Japan Teriyaki este un sos clasic pe baza de soia, sake sau mirin, zahar sau miere si rafinat cu seminte de susan.
Alaturi am pregatit o garnitura din orez basmati Shan’shi. Dupa cum stiti orezul basmati este un orez aromatic cu bobul lung si o consistenta fina ce il face sa fie ideal pentru mancarurile asiatice.
Mi-a placut mult orezul basmati Shan’shi fiindca dupa fierbere bobul si-a pastrat forma iar gustul a fost fin si parfumat.
Va recomand sa incercati produsele Shan’shi, sunt produse de calitate cu ajutorul carora puteti pregati retete asiatice savuroase.
Vita in Sos Teriyaki cu Orez Basmati-Ingrediente
200 g antricot de vita
un plic sos Japan Teriyaki Shan’shi
o lingurita zahar brun
2 linguri sos de soia Shan’shi
2 linguri vin de orez
1 lingura ulei de floarea soarelui
Garnitura
seminte de susan
ceapa verde
o lingura ulei
1/2 ardei capia rosu
(puteti folosi ardei gras de mai multe culori pentru un plus de culoare)
2 linguri de ulei
orez basmati Shan’shi
Vita in Sos Teriyaki cu Orez Basmati-Mod de preparare
Taiem antricotul de vita in fasii subtiri.
Intr-un vas de sticla pregatim sosul pentru marinat carnea:punem sosul Japan Teriyaki, sosul de soia, zaharul, vinul de orez si omogenizam bine pana ce toate ingredientele sunt incorporate.
Punem fasiile de carne, amestecam bine astfel incat sa fie acoperite de sos, acoperim vasul si lasam 24 de ore la marinat.
Inainte de a le pregati, scoatem vasul de la frigider si lasam sa revina la temperatura camerei.
Fiindca carnea se pregateste in cateva minute, incepem cu garnitura de orez basmati.
Garnitura de orez-preparare
O parte de orez si doua parti de apa se pun la fiert intr-o cratita.
Cand a dat in fiert, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic pana absoarbe toata apa fara a amesteca in el.
Punem wok-ul pe flacara mare, incingem uleiul si adaugam carnea cu o parte de sos. Gatim la foc mare amestecand continuu timp de 4-5 min adaugand pe parcurs si restul de sos.
Separat pregatim si garnitura de ardei. Sotam fasiile de ardei la foc iute tim de 1 min cat sa se gateasca pe jumatate.
Dupa ce le-am pregatit pe toate, asezam in farfurie.
Orezul afanat cu furculita se aseaza in farfurie sub forma de cuib, punem deasupra carnea cu sos teriyaki, fasiile de ardei si presaram cu seminte de susan si codite de ceapa verde.
Se serveste imediat !!