Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de pere si mere

Dulceata de pere si mereDulceata de pere si mere

Am spus cu ceva timp in urma ca imi place la nebunie indulcitorul Green Sugar – de la Laboratoarele Remedia deoarece nu confera preparatelor gustul amarui specific altor indulcitori.

Un alt preparat la care am folosit Green Sugar este de data aceasta Dulceata de pere si mere. O alta dulceata pregatita cu acelasi indulcitor este Dulceata din fructe de soc si pere.

Ingrediente Dulceata de pere si mere

1 kg pere si mere (in parti egale)
6 linguri Green sugar
¼ sfert pastaie de vanilie (sau 2 fiole esenta vanilie)
1 bastonas scortisoara
4 cuisoare
1 lamaie
300 ml apa
½ pachet Gelfix 3:1

Preparare Dulceata de pere si mere
Spalam fructele si indepartam semintele. Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, 5 linguri de Green sugar – dulce natural, bucatica de pastaie de vanilie(sau esentele de vanilie), coaja de lamaie razuita, zeama de lamaie stoarsa, cele 4 cuisoare si bastonasul de scortisoara, pana fructele sunt fierte si sunt moi.

Dulceata de pere cu mereAmestecam restul de Green sugar cu Gelfix-ul si il adaugam la dulceata lasand sa mai fiarba 2-3 minute. Oprim focul, indepartam scortisoara, cuisoarele si punem dulceata de pere si mere in borcanele. Le capsam si le asezam pe raft in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna.

Dulceata de pere si mere Spor la conservarit !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *