Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de prune cu nuca

Dulceata de prune cu nuca
Ingrediente
1kg prune fara sambure
800 gr zahar cu pectina
150 gr miez de nuca prajit



 

 

Dulceata de prune cu nuca
Mod de preparare

Prunele curatate de samburi se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la rece timp de o ora.Se pune la foc potrivit timp de 15 min.Se ia proba punand putina dulceața la rece.Daca siropul s-a inchegat atunci este gata.Adaugam si nuca prajita dupa care o punem in borcane fierbinte si o tinem in paturi pana se raceste.
Daca nu aveti la indemana zahar cu pectina …nu disperat !! Folositi zahar normal in aceiasi cantitate dar stoarceti peste fructe zeama la o lamaie sau puneti cam 4 gr de sare de lamaie.Timpul de fierbere este un pic mai mare .

 

 

Pofta buna!!

 

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • pansy

    02/09/2010 at 00:32

    asta-i o minune !pe vremuri,in studentie,primea o colega de acasa dulceata de cirese negre si nuci !mi-ai adus aminte de vremurile alea !

  • Lory

    03/09/2010 at 22:13

    Pansy cred ca si dulceata de cirese cu nuci e delicioasa 🙂 strabunica mea o mai face si cu menta…ah, buna mai era

  • Dodo

    08/09/2012 at 20:39

    În doar 15 minute se leagă siropul de la dulceaţă?

    • Lory

      08/09/2012 at 21:38

      Da, doar 15 min fiindca am folosit zahar cu pectina .Daca folosesti zahar obisnuit trebuie sa o fierbi mai mult …pana la proba 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.