Dulceata de prune cu nuca
Ingrediente
1kg prune fara sambure
800 gr zahar cu pectina
150 gr miez de nuca prajit
Dulceata de prune cu nuca
Mod de preparare
Prunele curatate de samburi se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la rece timp de o ora.Se pune la foc potrivit timp de 15 min.Se ia proba punand putina dulceața la rece.Daca siropul s-a inchegat atunci este gata.Adaugam si nuca prajita dupa care o punem in borcane fierbinte si o tinem in paturi pana se raceste.
Daca nu aveti la indemana zahar cu pectina …nu disperat !! Folositi zahar normal in aceiasi cantitate dar stoarceti peste fructe zeama la o lamaie sau puneti cam 4 gr de sare de lamaie.Timpul de fierbere este un pic mai mare .
Pofta buna!!
Comentarii recente
pansy
02/09/2010 at 00:32asta-i o minune !pe vremuri,in studentie,primea o colega de acasa dulceata de cirese negre si nuci !mi-ai adus aminte de vremurile alea !
Lory
03/09/2010 at 22:13Pansy cred ca si dulceata de cirese cu nuci e delicioasa 🙂 strabunica mea o mai face si cu menta…ah, buna mai era
Dodo
08/09/2012 at 20:39În doar 15 minute se leagă siropul de la dulceaţă?
Lory
08/09/2012 at 21:38Da, doar 15 min fiindca am folosit zahar cu pectina .Daca folosesti zahar obisnuit trebuie sa o fierbi mai mult …pana la proba 🙂