Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de zarzare

Dulceata de zarzare
In sfarsit a sosit vremea zarzarelor !!! pentru cei ce nu stiu ce sunt zarzarele va pot spune ca sunt un fel de caise mai mici cu un gust mai acrisor .Numai bune pentru o dulceata delicioasa!!

Dulceata de zarzare
INGREDIENTE
1 kg zarzare
1kg zahar cu pectina

MOD DE PREPARARE:

Zarzarele spalate se curata de samburi si se aseaza intr-o cratita impreuna cu zaharul.Se amesteca usor si se lasa cam jumatate pana ce zaharul incepe sa se topeasca.
Le punem la foc si din momentul in care a inceput sa fiarba se tine 8-10 min.Pentru a fi siguri ca dulceata e gata se ia o proba astfel:pe o farfurie care am tinut-o la frigider se toarna cativa stropi de zeama ..daca acestia nu se imprastie inseamna ca dulceata e gata.Se pune in borcane spalate si sterilizate in cuptor,se infileteaza capacul si se pun in paturi pana se raceste.

Daca nu aveti zahar cu pectina puteti folosi zahar obisnuit numai ca timpul de fierbere va fi mai mare.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • sarah

    09/07/2011 at 09:00

    are o culoare superba.din punctul de vedere al timpului de fierbere este minunat zaharul asta cu pectina 🙂
    pupic

  • gaby_d

    09/07/2011 at 13:33

    Ce faina prezentare, ca de obicei !:)
    Un sfarsit de saptamana frumos!

  • ionela

    10/07/2011 at 19:12

    O dulceata super buna si ce culoare are….!

  • Lory

    12/07/2011 at 08:15

    Sarah ai dreptate zaharul asta e minunat !!! face ca dulceata sa nu-si schimbe prea mult culoarea si unde mai pui ca o si termini repede fiindca nu trebuie fiarta mult 🙂

  • Lory

    12/07/2011 at 08:16

    Gaby multumesc :* acu am vazut mesajul 🙁
    O saptamana frumoasa iti doresc si eu :*:*

  • Lory

    12/07/2011 at 08:18

    Ionela tot secretulla aceasta dulceata este zaharul 🙂
    da acum nu mai gasesc 🙁

  • catkitchen

    12/07/2011 at 15:07

    acum as papa pe niste painica prospata unsa cu putin unt , myammmyyy!!!

  • Rocsy Ciobanu

    26/06/2012 at 21:16

    Are o culoare superba si e foarte aromata.Bravo!

  • Anonymous

    03/07/2012 at 22:54

    Nu iese prea dulce daca pui kg la kg? Gemul de capsuni eu l-am facut cu 3 kg de fructe si 500 grame de zahar, o lamaie stoarsa, gelfix, si a iesit foarte bun, desi capsunile erau fff dulci… Ce parere aveti? Alina

    • Lory

      04/07/2012 at 00:14

      Zarzarele sunt cu mult mai acrisoare decat caisele…a mea a iesit dulce dar nu exagerat ..oricum e dulceata nu gem …dar daca vrei cu mai putin zahar e ok si asa ..poti merge pe proportia de 2:1.Daca folosesti si gelfix de preferat sa alegi formula aia cu mai putin zahar.

  • zen1966

    10/07/2012 at 16:51

    eu am folosit si varianta cu gelfix si varianta cu zahar normal.Concluzia:aia cu zahar normal e mult mai fiabila, cea cu gel fix,ai impresia ca mananci dulceata din comert si nici nu tine

    • Lory

      12/07/2012 at 11:20

      La mine a tinut orice tip de dulceata am facut 🙂 dar ai dreptate parca aia clasica e mult mai buna decat oricare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *