Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fasole verde la borcan

Fasole verde cu roii si verdeturi










Ingrediente :

5 kg fasole verde
2 kg rosii
500 gr ardei gras
4 bucati ceapa
1 legatura frunze telina
2 legaturi frunze patrunjel
250 ml ulei
sare neiodata (la vrac ) dupa gust
salicil, sau praf conservant (optional)

Preparare :

Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare . Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii) apoi le curatam de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le tocam marunt . Acestea fiind facute trecem la asamblare.
Luam o oala mai mare cam de 20 l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras , un rand de ceapa ,un rand de rosii ,apoi un rand de verdeata tocata. Deasupra punem un pic de sare . Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele. Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde.
Deasupra vom turna 250 ml ulei , vom acoperi oala cu un capac si o punem la foc la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert . Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane .Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil (praf conservant, este optionala folosirea conservantilor , eu am folosit dar se poate si fara) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dust uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.
Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica , o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp .

Din cantitatile date au iesit 10 borcane de 720 ml.

75 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *