Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fasole verde cu legume la borcan

Fasole verde cu roii si verdeturi


Fasole verde cu legume la borcan, este o reteta veche pe care mama o pregatea in fiecare an. O folosea sa pregateasca ciorbe, mancare scazuta cu carne, dar noi o mancam si goala din borcan atat de buna era.



Fasole verde cu legume la borcan – Ingrediente :
5 kg fasole verde
2 kg rosii
500 g ardei gras
4 bucati ceapa
1 legatura frunze telina
2 legaturi frunze patrunjel
250 ml ulei
sare neiodata (la vrac ) dupa gust
salicil, sau praf conservant (optional)

O alta metoda simpla de a conserva fasolea verde gasiti daca dati clic pe titlul din imagine.

Fasole verde cu legume la borcan – Preparare :

Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare .

Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii). Se curata de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le taiem marunt .

Acestea fiind facute trecem la asamblare.
Luam o oala mai mare cam de 20 l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras , un rand de ceapa ,un rand de rosii ,apoi un rand de verdeata tocata.

Deasupra punem un pic de sare( cat luati in mana). Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele.

Fasole verde cu legume la borcan


Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde. Deasupra vom turna 250 ml ulei, vom acoperi oala cu un capac si o punem la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert . Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane .

Fasole verde cu legume la borcan

Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil (praf conservant, este optionala folosirea conservantilor , eu folosesc uneori, dar se poate si fara) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dunst uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.

Fasole verde cu legume la borcan


Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica , o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp .

Nota: Daca nu doriti sa folositi conservant, borcanele inchise ermetic si sterilizate in prealabil le puneti la sterilizat in cuptor sau baie de apa. In cuptor le sterilizez circa 10 minute la 140 grade celsius( pun borcanele fiebinti in cuptorul rece si setez temperatura si cand ajunge la 140 grade cronometrez 15 minute). Dupa ce le-am sterilizat le pun in dunst uscat ( intre paturi) pana racesc.

In baie de apa le tineti 15 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Idem dupa expirarea timpului le puneti borcanele in dunst uscat.

Din cantitatile date au iesit 10 borcane de 720 ml.


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram