Acest Sirop de Capsuni cu Ghimbir este cu totul altceva decat clasica reteta de sirop de capsuni. Ani buni preparam siropul de capsuni dupa reteta mamei care consta in a pune capsunile sa stea cu zahar circa 2 zile, apoi zeama lasata de capsuni le strecuram, dadeam un clocot si il turnam in sticle…. Acest sirop difera de cel clasic prin faptul ca este mai grosut, aroma capsunelor este scoasa in evidenta de ghimbirul folosit cat si de lamaie.
Ingrediente Sirop de Capsuni cu Ghimbir :
1.2 kg capsuni
600 g zahar
400 ml apa
2 lamai
10 g ghimbir proaspat
(eu am pus la toata cantitatea si 1/2 lingurita salicil)
Preparare Sirop de Capsuni cu Ghimbir :
Capsunile se spala si se indeparteaza coditele. Ghimbirul se curata si se taie in bucatele mai subtiri. Capsunile impreuna cu ghimbirul se dau prin blender. Compozitia rezultata se pune deoparte si trecem la pasul urmator.
Punem intr-o oala mai adanca apa, zaharul si coaja de lamaie razuita la fiert. Se fierbe 3 minute de cand da in clocot. Capsunile date prin blender se adauga la siropul de zahar si cand da in clocot compozitia, fierbem inca 3-4 minute siropul rezultat (amestecati mereu caci initial va face spuma multa apoi se va reduce). Dupa ce a fiert siropul, tragem oala deoparte adaugam salicilul(sau praful conservant, in functie de indicatiile aratate pe plicul acestuia ) si strecuram compozitia rezultata printr-o sita mai deasa.
Turnam in sticle siropul de capsuni, capsam cu capacele, le rasturnam cu gura in jos si le asezam in dunst uscat (sticlele fierbinti se invelesc in paturi si le lasam asa invelite pana a doua zi dupa care le asezam in camara).
Comentarii recente
ghimbir
16/11/2021 at 23:14Vara asta am facut si eu sirop de capsuni cu ghimbir, chiar dupa reteta de mai sus. Siropul a iesit exceptional, recomand reteta!
Loredana
27/11/2021 at 10:16Multumim!! Ne bucuram ca v-a fost pe plac!!