Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sirop de menta

sirop-de-menta-1

Zilele trecute am facut si sirop de menta .
Cumpar sucuri din comert foarte rar si atunci doar din cele care sunt cat de cat mai bune.
Prefer sa imi fac siropuri si nectaruri in casa asa ca am deja in camara sirop de trandafiri, sirop de menta, sirop de visine si voi pregati si nectar de caise si nectar de piersici .
Incercati sa faceti macar cate putin din fiecare si o sa vedeti cat sunt de delicioase .
Cu siguranta va va face sa renuntati la sucurile din comert !!
Cei drept trebuie sa alocati ceva timp si efort pentru ele dar rezultatul final e pe masura !!

Sirop de menta
Ingrediente

doua legaturi bune de menta proaspata
750g zahar
1,5l apa
o lingura rasa sare de lamaie

sirop-de-menta

Sirop de menta
Mod de preparare

Se spala menta foarte bine si se toaca in robotul de bucatarie impreuna cu sarea de lamaie.
Punem menta maruntita intr-un vas si turnam deasupra ei apa calduta.
Lasam la macerat cam 3-4 ore dupa care strecuram lichidul printr-un tifon .
Zeama obtinuta se amesteca cu zaharul si se fierbe la foc mic pana ce scade la jumatate .
Siropul fierbinte se pune in sticle sterilizate si se aseaza in paturi pana se raceste complet.

sirop-de-menta-3

Nota.

Isi pastreaza foarte bine gustul de menta numai culoarea devine un verde pal la diluarea cu apa Daca doriti o culoare mai intensa atunci adaugati un strop de colorant verde .Eu am folosit colorant de la wilton cat am luat pe varful unei scobitori

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...