Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sirop de muguri de brad

Sirop de muguri de brad Sirop de muguri de brad

Siropul de muguri de brad este un medicament natural deosebit de eficient, recomandat astenicilor, bolnavilor de plamani (tuse), copiilor care nu au pofta de mancare, persoanelor slabite dupa o boala lunga si grea. Perioada de recoltare este acum la inceput de Mai cand brazii dau muguri.  In zilele urmatoare am sa va scriu si reteta de Dulceata de muguri de brad care este absolut fenomenala.

Ingrediente Sirop de muguri de brad

1 kg muguri de brad
2,5 l apa
1 kg zahar
1 lamaie
vodka sau rom (optional)

Preparare Sirop de muguri de brad

Mugurii de brad se curata, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in 2.5 l apa rece pentru 60 minute. Dupa cele 60 de minute se trage oala deoparte si se lasa la racit. Strecuram printr-o sita deasa si o punem inapoi la fiert impreuna cu 1 kg de zahar si zeama stoarsa de la o lamaie. Se lasa la fiert pentru inca circa 30-40 minute(primeste o culoare rozalie. Unii lasa la fiert pana capata o culoare maronie si este mai dens.

Mie personal nu imi place caci parca are gust de zahar caramelizat siropul asa ca prefer  sa nu il fierb prea in exces.  Se toarna in sticle cat inca este fierbinte. Se inchid cu capace si se pun la dunst uscat intre paturi pana a doua zi cand sticlele sunt complet racite. Se serveste cu apa minerala sau plat cu cuburi de gheata sau fara. Se poate folosi si ca sirop de leac asa cum am aratat mai sus.

Pentru a pastra timp mai indelungat siropul va recomand ca sticlele sa nu le umpleti cu sirop complet. Lasati un pic de loc liber unde sa puteti pune cate o lingurita de vodca sau rom, apoi  sigilati sticlele!

Sirop de muguri de brad Spor la preparat!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.