Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sos de rosii cu ardei kapia

sos-de-rosii-cu-ardei-capia-3

Sos de rosii cu ardei kapia !
Anul trecut am facut pentru prima data aceasta reteta de sos de rosii cu ardei kapia, am facut cateva borcanele doar de test.
Si fiindca le-a placut foarte mult anul acesta am marit cantitatea si am zis sa impartasesc si cu voi aceasta reteta simpla si la indemana oricui.
Eu am folosit sosul la ostropel, la tocanite , ba l-am pus si pe pizza , nu mai spun ca l-a mancat si alaturi de friptura fiindca l-am facut un pic mai picant.
Incercati cateva borcanele , daca va place, la anul martiti cantitatea asa cum am facut eu!!

Ingrediente
4 kg rosii decojite
1,5 kg ardei kapia rosii
piper boabe
3 cuisoare
4 boabe de ienibahar
1 foaie de dafin
o crenguta de cimbru
o crenguta busuioc(optional)
un ardei iute(optional)
100-150 g zahar
sare
doua aspirine sau un varf de lingurita de salicil

sos-de-rosii-cu-ardei-capia-1

Mod de preparare
Rosiile decojite se maruntesc grosier in robotul de bucatarie sau se taie la cutit.
Ardeii curatati de cotoare se maruntesc si ei in robotul de bucatarie .
Se amesteca si se pune la fiert intro oala cu peretii grosi .
Intr-un saculet de tifon punem condimentele , legam strans si ii dam drumul in oala.
Se fierbe la foc mic.
Eu nu am cronometrat, lichidul trebuie sa scada destul de bine (adica compozitia sa nu fie apoasa dar sa se pastreze bucatelele de ardei si rosii nu sa devina o pasta )
Spre final se adauga zaharul si sarea dupa gust.
Scoatem saculetul cu condimente, adaugam aspirinile pisate apoi punem sosul fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate in cuptor.
Se pun la racit in paturi pana a doua zi .

sos-de-rosii-cu-ardei-capia-2

50 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.