
Ketchup picant
Ketchup picant Zilele trecute am fost la tara si am cules din gradina socrului meu o ladita plina de rosii copte, gustoase, zemoase fara pic de chimicale. Am facut din ele un ketchup picant extrem de bun. Nu va spun cum au dat ai mei iama in el, l-au mancat si uns pe paine, pe […]

Gogosari Umpluti cu Varza
Ne plac la nebunie acesti Gogosari Umpluti cu Varza. Nici nu stiu cum am omis sa va prezint pana acum aceasta reteta. Gogosarii putin picanti si combinatia de varza alba cu varza rosie este bestiala. Nu mai apuca borcanul de 5 litri cu Gogosarii Umpluti cu Varza iarna, asa ca trebuie sa mai pun cateva […]

Bulion aromat
Acest Bulion aromat cum ii zicem noi, sau suc de rosii este preparat dupa metoda soacrei mele. Dansa pregateste un bulion de nota 10, numai bun de a fi servit si ca bautura racoritoare. Bulion aromat – Ingrediente Rosiisare grunjoasa( pentru muraturi),zahar ,5 tije frunze telina,5 ardei grasi,4 ardei iuti (optional)2 lingurite salicil sau praf […]

Fasole verde cu legume la borcan
Fasole verde cu legume la borcan, este o reteta veche pe care mama o pregatea in fiecare an. O folosea sa pregateasca ciorbe, mancare scazuta cu carne, dar noi o mancam si goala din borcan atat de buna era. Fasole verde cu legume la borcan – Ingrediente :5 kg fasole verde2 kg rosii500 g ardei […]

Zacusca
Zacusca Ingrediente gogosari 6 kg vinete 6 kg morcov 2 kg ceapa 1,5 kg rosii 2 kg bulion 400 gr ulei 500 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca Operatii pregatitoare Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt; Vinetele se coc in cuptor sau direct pe […]

Ghiveci la Borcan- Lecso Telire
INGREDIENTE 1 PORTIE: 1 litru ulei, 3 kg ceapa, 2 kg ardei grasi, 1 kg morcovi, 7 kg rosii, 1 kg fasole verde cruda, 2 buc vinete mari, 1 legatura mare frunze telina, 1 legatura mare frunze patrunjel, 2 bucati ardei iute (facultativ), Sare grunjoasa ( sa nu fie iodata ), piper dupa gust, 1 […]

Bulion, suc de rosii
Acest Bulion, suc de rosii il pregateam cu mama in fiecare an, in fiecare vara. Faceam zeci de litri si nu ne ajungeau decat cu chiu, cu vai pana vara urmatoare. Noi il stim cu aceasta denumire de bulion, in alte parti i se spune suc de rosii. Indiferent de denumire eu zic ca conteaza […]