Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Zacusca si Conserve

In aceasta sectiune va prezentam diferite retete de zacusca, zacusca cu vinete, zacusca cu fasole, zacusca cu ciuperci dar si alte conserve.Va prezentam si retete de ghiveci cu orez sau ghiveci fara orez , pasta de ardei, pasta de gogosari, ketchup preparat in casa, fasole verde la borcan, suc de rosii sau bulion cum i se mai spune in partile noastre si multe alte retete de care poate ati auzit sau poate acum le vedeti pentru intaia oara. In cele ce urmeaza facem o selectie cu cele mai bune conserve preparate de noi.

Dovleac la Borcan

Dovleac la Borcan

Dovleac la Borcan Am incercat mai multe retete de a conserva dovleacul pentru a-l putea folosi la diferite retete cum ar fi o Supa de dovleac sau Mancare de dovleac si in cele din urma am ajuns la concluzia ca aceasta metoda de conservare este cea mai buna. Inainte de a incerca aceasta reteta de conserva […]

ketchup picant

Ketchup picant

Ketchup picant Zilele trecute am fost la tara si am cules din gradina socrului meu o ladita plina de rosii copte, gustoase,  zemoase fara pic de chimicale. Am facut din ele un ketchup picant extrem de bun. Nu va spun cum au dat ai mei iama in el, l-au mancat si uns pe paine, pe […]

Gogosari Umpluti cu Varza

Gogosari Umpluti cu Varza

Ne plac la nebunie acesti Gogosari Umpluti cu Varza. Nici nu stiu cum am omis sa va prezint pana acum aceasta reteta. Gogosarii putin picanti si combinatia de varza alba cu varza rosie este bestiala. Nu mai apuca borcanul de 5 litri cu Gogosarii Umpluti cu Varza iarna, asa ca trebuie sa mai pun cateva […]

Fasole verde cu rosii si verdeturi

Fasole verde la borcan

Ingrediente : 5 kg fasole verde 2 kg rosii 500 gr ardei gras 4 bucati ceapa 1 legatura frunze telina 2 legaturi frunze patrunjel 250 ml ulei sare neiodata (la vrac ) dupa gust salicil, sau praf conservant (optional) Preparare : Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii […]

Zacusca

Zacusca Ingrediente gogosari 6 kg vinete 6 kg morcov 2 kg ceapa 1,5 kg rosii 2 kg bulion 400 gr ulei 500 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca Operatii pregatitoare Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt; Vinetele se coc in cuptor sau direct pe […]

Ghiveci la Borcan- Lecso Telire

INGREDIENTE 1 PORTIE: 1 litru ulei, 3 kg ceapa, 2 kg ardei grasi, 1 kg morcovi, 7 kg rosii, 1 kg fasole verde cruda, 2 buc vinete mari, 1 legatura mare frunze telina, 1 legatura mare frunze patrunjel, 2 bucati ardei iute (facultativ), Sare grunjoasa ( sa nu fie iodata ), piper dupa gust, 1 […]

Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.