Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ketchup din rosii coapte la cuptor

Ketchup din rosii coapte la cuptorAzi va prezint reteta de Ketchup din rosii coapte la cuptor.

Acest ketchup l-am pregatit din Rosii Purple Russian.Sunt un soi traditional din Ucraina, printre cele mai bune rosii purpurii – negre, foarte gustoase.  Si ketchup-ul pregatit din ele va asigur ca este unul deosebit. Chiar daca nu aveti acest soi de rosii va indemn sa incercati reteta de ketchup si cu soiurile cunoscute, va fi la fel de bun.

Acest ketchup este mai gros si are un gust usor afumat datorita rosiilor, cepei si usturoiului caramelizat in cuptor (a se intelege arse, negre unele din ele), dar asta a fost si scopul tocmai pentru a capata acest gust deosebit. Dupa parerea mea acest Ketchup din rosii coapte la cuptor este mult mai bun decat cel pregatit din rosii fierte. Alte retete cu Ketchup gasiti in sectiunea Conserve si Muraturi.

Ingrediente Ketchup din rosii coapte

5 kg rosii
2 bucati ceapa
6 catei usturoi
2 linguri ulei masline (ulei)
1 lingura sare de mare (sare)
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita piper negru macinat
2 linguri zahar brun (zahar)
2 linguri otet de mere (am folosit otet de 9%)

Ketchup din rosii coapte la cuptor

Preparare Ketchup din rosii coapte

Rosiile se taiem in patru, le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt. Ceapa curatata se taie bucati, usturoiul se curata se taie si se presara impreuna cu ceapa peste rosii. Se stropeste cu ulei de masline(eu nu am avut la indemana ulei de masline asa ca am folosit uleiul de floarea soarelui). Punem tava cu rosiile in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 2 ore si le lasam la copt.

Rosiile coapte impreuna cu ceapa si usturoiul le macinam prin robotul de bucatarie apoi compozitia rezultata se paseaza printr-o sita deasa. Eu am ales sa o dau prin masina de stors rosii, a fost mult mai rapida procedura si nu am pierdut mult din materia prima. Sosul rezultat il punem inapoi la fiert intr-o cratita, condimentam cu sare, zahar, otet, coriandru si piper.

Amestecam mereu si lasam sa dea cateva clocote dupa care punem in borcane ketchup-ul. Borcanele umplute le sterilizam in baie de apa timp de 40 minute dupa care oprim focul si lasam borcanele cu ketchup sa raceasca in apa.

Ketchup din rosii coapte la cuptorCel mai bun Ketchup este acesta! Spor sa aveti la conservarit!

Ketchup din rosii coapte la cuptor

161 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.