Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de ananas fals

Compot de ananas falsPe vremuri mama ne pregatea acest Compot de ananas fals.

Doamne ce bun era ! Copil fiind mancam cu placere „ananasul” mamei din acest compot si sincer cum nu prea am avut ocazia in acele vremuri ale copilariei sa mananc prea des, adica odata poate ananas, acest compot mi se parea cel mai delicios.

Mamicile noastre erau foarte inventive in acele vremuri si incercau sa ne ofere bunatati din putinul pe care il puteau oferi. Gasiti si alte retete interesante, mai noi sau mai vechi la  categoria de Conserve si muraturi.

Poate incercati si Dulceata de Dovleac.

Ingrediente Compot de ananas fals

1 kg zucchini (sau dovlecel)
300 ml sirop de ananas ( sau sirop de soc )
100-150 ml apa
1 lamaie
200 g zahar
2 fiole esenta vanile
1 lingurita mica salicil sau praf conservant

Preparare Compot de ananas fals
Curatam dovleceii ii taiem in doua si indepartam miezul cu samburi . Dovleceii curatati ii taiem cubulete. Razuim coaja de lamaie si o stoarcem. Punem dovleceii taiati intr-un vas peste punem sucul de lamaie, coaja de lamaie, siropul de soc (sau siropul de ananas), zaharul, fiolele cu esenta de vanilie, amestecam si lasam la rece pentru 12 ore. Dupa ce l-am lasat la rece, a doua zi punem la fiert cu inca 100-150 ml apa pentru circa 15 minute (pana dovleceii sunt moi). Luam de pe foc adaugam putin salicil (sau praf conservant) punem in borcane si apoi punem borcanele capsate in dunst uscat intre paturi pana a doua zi. Daca nu dorim sa folosim conservant putem pastra compotul la rece si vom pregati o cantitate mai mica.
Vom obtine un compot delicios cu gust de ananas.

7 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.