Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sfecla Rosie la Borcan

Sfecla Rosie la BorcanSfecla Rosie la Borcan
Aceasta reteta de Sfecla Rosie la Borcan care este delicioasa si se potriveste foarte bine alaturi de o friptura de porc, Zic ca nu poate lipsi de langa friptura de miel.

Si cum in perioada Pastelui gasesc mai greu sfecla rosie am hotarat anul acesta sa ma pregatesc din timp.  Nu care cumva sa raman fara si sa nu am sfecla rosie langa friptura. De va hotarati sa puneti dupa aceasta reteta sfecla rosie la borcan va dau o idee cum puteti sa preparati si o delicioasa salata de sfecla rosie cu hrean.

Pur si simplu bastonasele de sfecla deja murate le razuiti adaugati doar hreanul razuit si mai condimentati dupa gust cu otet, zahar, sare. Asa economisiti o gramada de timp si nu mai trebuie sa stati sa fierbeti sfecla ,ci doar pur si simplu preparati salata de sfecla

Ingrediente Sfecla Rosie la Borcan :

2 kg sfecla rosie
1 lingurita seminte chimen
15 g sare
1 l apa
100 ml otet de 9 %
100 g zahar
1 radacina hrean

Preparare Sfecla rosie la Borcan :

Sfecla se spala si se pune la fiert in apa cu sare acoperit (circa 2 ore ). In oala cu presiune va fierbe repede,in circa 30 minute. Sfecla este fiarta cand o furculita o patrunde usor. Sfecla fiarta se curata si taie rondele de circa 0.5 cm pe care apoi le taiem bastonase.

Asezam bucatile de sfecla rosie taiate in borcane, presaram deasupra seminte de chimen si punem 2 bastonase de hrean printre ele. Preparam acum solutia ce va veni turnat peste sfecla rosie din borcane. Punem apa la fiert,adaugam otetul,sarea si zaharul.

Lasam sa dea 2-3 clocote dupa care turnam in fiecare borcan pana se umple. Capsam borcanele. Se intorc pentru 2-3 minute cu capul in jos. Le asezam in dunst uscat,intre paturi pana a doua zi.

Sfecla Rosie la BorcanSa aveti spor !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...