Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bulion aromat

Acest Bulion aromat cum ii zicem noi, sau suc de rosii este preparat dupa metoda soacrei mele. Dansa pregateste un bulion de nota 10, numai bun de a fi servit si ca bautura racoritoare.

Bulion Aromat
Bulion Aromat

Bulion aromat – Ingrediente

Rosii
sare grunjoasa( pentru muraturi),
zahar ,
5 tije frunze telina,
5 ardei grasi,
4 ardei iuti (optional)
2 lingurite salicil sau praf conservant,( se poate omite)

Preparare

Rosiile se spala si se taie bucati mai mici pe care le dam prin masina de stors rosii. Eu dupa cum vedeti am folosit acest storcator de rosii adus de tatal meu de dincolo, nu zic de unde ca daca va uitati cu atentie va dati seama ca este bol’shoy( balsoi)… .

Bulion aromat
Bulion aromat

Important este ca si in ziua de azi aparatul inca functioneaza, pe langa cel nou pe care il am de la Heinner, si va spun ca trage mult mai bine!

Trecem mai departe la preparare.

Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 40 l suc pe care l-am pus la fiert. Adaugam frunzele de telina, ardeii grasi si ardeii iuti si lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc.

fierbere

Suc de rosii ca la mama soacra

La final punem sare grunjoasa ( atentie sa nu fie iodata) circa 3 maini bune si 1.5 kg zahar ( la cantitatea de 40 l suc de rosii am pus aceasta cantitate de zahar). Mie imi place sa fie mai dulceag bulionul, voi puteti reduce cantitatea sau sa nu folositi. Depinde de gustul fiecaruia, in plus zaharul reduce din aciditate.

Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul adaugam si 2 lingurite de salicil (sau praf conservant) si oprim din fiert.

Indepartam frunzele de telina, ardeii apoi turnam bulionul in sticle. Se inchid ermetic cu capace si asezam sticlele in dunst uscat ( in paturi ) unde le lasam pana a doua zi. Bulionul e gata pregatit sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna .

Bulion Aromat

NOTA!!! 

Daca nu folositi conservant turnati sucul de rosii ( bulion se zice pe la noi) in sticle sterilizate in prealabil, apoi puneti sticlele intre paturi pana racesc complet. 

 

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

 

Comentarii recente

  • Lavinia

    30/08/2011 at 18:26

    Unde gasesc o masinarie ca a ta? E o comoara la casa omului.
    Multumiri de reteta.

  • Leila

    30/08/2011 at 21:49

    Lavinia , eu am cumparat-o la talcioc . Incearca pe la Real acolo am vazut asemenea masinarie , dar mult mai moderna cu alt design 🙂

  • Mihaela

    17/09/2017 at 19:34

    Buna seara . Poate ne spuneti ce marca e masina si daca sunteti mulțumită de ea. Am incercat tot felul de mașini și m au dezamăgit toate. Mulțumesc

    • Liana Liana

      26/09/2017 at 00:11

      Este o marca no name , ruseasca si sunt foarte multumita de ea. L.am cumparat din targul de vechituri. Am mai cumparat unul din magazin, nou dar nu face fata. La prima folosire a dat coltul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram