Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sos rapid de rosii

sos rapid de rosii

Acest Sos rapid de rosii este perfect pentru diferite mancaruri, pentru paste chiar si pentru pizza este mai mult decat perfect. Se poate pregati o cantitate mai mare si ce nu se foloseste se pun in caserole si se pot tine la congelator. Cand aveti nevoie de un sos bun de rosii nu aveti decat sa scoateti din congelator sosuletul gata preparat din timp.
Haideti sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a fi preparat.

Sos rapid de rosii – Ingrediente

1 cana de 250 ml cu ceapa taiata marunt
3 catei de usturoi
1/4 cana vin rosu( dar este optional)
800 g rosii cuburi – SunFood
3 linguri patrunjel verde taiat marunt
2 linguri busuioc proaspat taiat marunt
1 lingurita oregano uscat
1 lingura zahar
1/4 lingurita fulgi de ardei iute
sare si piper proaspat macinat dupa gust
2 linguri ulei de masline

Sos rapid de rosii – Preparare

Intr-o cratita, tigaie mai mare adaugati uleiul de masline. Dupa ce s-a incalzit adaugati ceapa taiata si caliti 3-4 minute. Adaugati si usturoiul taiat marunt si mai caliti inca circa 1 minut.

preparare sos

Peste ceapa si usturoiul calit puneti cele doua conserve de rosii cuburi si amestecati. Adaugati zaharul, patrunjelul verde taiat, busuiocul, lingurita cu oregano, fulgii de ardei iute, vinul( da un gust deosebit acestui sos, dar se poate omite folosirea lui), sare si piper dupa gust.

sos rapid de rosii

Se amesteca si se acopera tigaia cu un capac lasandu-se la fiert timp de 30 de minute si amestecand din cand in cand.

Ce v-am zis? Este foarte usor de preparat acest Sos rapid de rosii, si este perfect pentru paste si pizza! Sunteti de acord cu mine?
Pofta Buna!

sos rapid de rosii

Nota: Puteti prepara o cantitate mai mare de sos rapid de rosii care se pot pune apoi in borcane. Borcanele cu sos se sterilizeaza in baie de apa timp de 30 de minute din momentul in care apa da primul clocot, dupa care se pun la dusnt uscat intre paturi pana racesc si se pun in camara.

O alta alternativa este ca surplusul de sos sa fie puse in caserole si se pot tine vreme mai indelungata la congelator.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram