Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bulion, suc de rosii

Bulion, suc de rosii



Acest Bulion, suc de rosii il pregateam cu mama in fiecare an, in fiecare vara. Faceam zeci de litri si nu ne ajungeau decat cu chiu, cu vai pana vara urmatoare. Noi il stim cu aceasta denumire de bulion, in alte parti i se spune suc de rosii. Indiferent de denumire eu zic ca conteaza produsul finit.

Si acum pregatesc bulion simplu ca in aceasta reteta, dar pregatesc si bulion aromat dupa reteta soacrei mele( o recomand si pe aceasta este excelenta! ).

Alte retete cu rosii ….



Bulion, suc de rosii – Ingrediente

Rosii
sare grunjoasa( pentru muraturi),
zahar dupa gust

Preparare :

Rosiile se spala si se taie bucati mai mici indepartand partea lemnoasa de la codite.

pregatire

Acestea fiind facute dam bucatile de rosii prin aparatul de stors rosii cel clasic pe care il stiti cu totii.

Eu mi-am cumparat o masina de stors rosii de la Heinner de care sunt foarte multumita. ( o vedeti in imaginea de mai jos)

macinare

Sucul rezultat se pune la fiert. Eu am avut 30 l suc pe care l-am pus la fiert. Lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc (imi place sa fac bulionul mai gros) si apoi la final punem sare pentru muraturi( atentie sa nu fie iodata) dupa gust, si zahar de asemeni dupa gustul fiecaruia.

fierbere

Zaharul pus reduce aciditatea rosiilor. Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul si punem bulionul in sticle sterilizate. Punem capacele la sticle si le punem in cuptor la sterilizat timp de 15 minute la 140 grade Celsius ( ventilatie).

Bulion, suc de rosii

Sticlele cu bulion se lasa la racit in cuptor sau se pun intre paturi pana a doua zi pana cand au racit. Bulionul e gata pregatit acum sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna .

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

  • Sidy

    04/09/2008 at 18:13

    Minunat fetelor ! Felicitari !!!
    Vad ca ati avut rosii din alea dulci de gradina…
    Lia, esti acasa ? Dau o fuga pina la tine cu o sticla cu bulion de a mea sa facem schimb, ca eu nu pun niciodata sare si zahar in bulion !!!
    Pupicei la amindoua !!!

  • Leila

    04/09/2008 at 19:20

    Sidy, sunt acasa . Te astept sa facem schimbul . Pupice !

  • Anonymous

    08/04/2011 at 10:05

    foarte buna reteta felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram