Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bilute glazurate

bilute-glazurate
Bilute glazurate
Ingrediente

un blat cam din 3 oua sau o jumatate de chec

un pumn de nuci un pumn de stafide

150 gr ciocolata

50 gr nuca de cocos

2 lg miere

2 lg cacao

50 gr unt

50 ml frisca (daca mai este nevoie)

visine din visinata


Preparare

Aceste bilute se fac din „resturi”asa ca atat ingredientele cat si cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia.Sunt ideal de preparat atunci cand iti raman multe resturi in urma portionarii altor prajituri. Punem nucile si blatul rupt in robot si le maruntim. Adaugam stafidele si maruntim incontinuare. Adaugam si ciocolata, nuca de cocos, mierea cacao si untul.Pasta obtinuta trebuie sa fie ferma sa se poata modela.Daca este prea tare se mai adauga frisca nlichida sau lapte rece. Daca cumva a iesit prea moale ,macinam separat nuca si o adaugam la compozitie. Se lasa la frigider pentru o ora, dupa care le modelam in mici bilute in mijlocul carora am pus cate o visina.Se tavalesc prin nuca de cocos sau fulgi de ciocolata sau cacao…dupa imaginatie,

 

.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *