Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Azi Bucataresele Vesele va prezinta reteta Budinca de ciocolata de casa  pe care o servim alaturi cu un pahar de vin demidulce din colectia Cupola Sanctis  – Sfanta Ana , de la Crama Oprisor. De cele mai multe ori din comoditate poate, nu preparam budinca in casa ci preferam sa o cumparam. Este adevarat , e mult mai usor , dar sa stiti ca nu este greu sa prepari budinca si putem spune ca este mult mai gustoasa si sanatoasa decat budinca cumparata. Putem folosi aceasta budinca la obtinerea diferitelor creme pentru torturi si prajituri , la prepararea unor deserturi rapide cum ar fi prajitura rapida cu budinca de casa ,  la  prajitura Manyka care are la baza o crema de budinca, la prajitura cu mere si crema, la umplerea clatitelor , sau la pregatirea unui tort de clatite cu crema de budinca. Budinca de ciocolata este si va fi mereu numarul unu la noi in familie, urmat apoi imediat de budinca de vanilie.

Ingrediente:
500 ml lapte,
2 galbenusuri,
3 linguri amidon alimentar,
2 linguri cacao,
5 linguri zahar,

Preparare:
Intr-un vas amestecam 2 galbenusuri de ou cu 5 linguri zahar, 3 linguri amidon, 2 linguri cacao. Adaugam treptat laptele rece si punem apoi vasul la foc. Fierbem compozitia pana se ingroasa. Portionam budinca rezultata in vase sau forme umezite cu apa rece in prealabil si le dam rece pentru 2-3 ore.

Budinca de ciocolata

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *