Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Churros copti in aparatul de vafe

Churros copti in aparatul de vafe


Cu totii stim ca churros este un desert spaniol pregatit din aluat oparit(ca de eclere) ce este turnat cu ajutorul unui pos cu sprit, in mici bastonase, direct in ulei incins si tavalite apoi prin zahar amestecat cu scortisoara. Acest desert se mananca asa, simplu sau cu sos de ciocolata sau caramel, dupa cum pofteste fiecare.
De ceva vreme circula pe retelele de socializare o reinterpretare a faimoaselor churros, de asta data coapte in aparatul de vafe si li se spune „churrofles” Diferenta fata de cele clasice e ca acestea sunt coapte in aparatul de vafe si sunt cu mult mai putin calorice decat cele prajite in ulei.
Sincer mie imi plac mult cele prajite in ulei insa tot le-am ocolit fiindca sanatatea nu prea imi permite prajeli. Asa ca de cand am descoperit varianta asta am tot zis ca le incerc si sa pun si reteta in blog.
Tocmai ce am scos la iveala aparatul de vafe de la Fram de care ma bucur de ceva vreme si pe care il folosesc sa fac vafe in multe variante.

aparat vafe


Am facut imediat acesti churros copti in aparatul de vafe si mi-au placut mult. Eu nu am avut ciocolata in casa insa am folosit ca topping un sos caramel care s-a nimerit perfect.
Daca vreti sa le faceti celor drag, mai jos gasiti reteta si sincer va spun ca se merita, sunt deliciosi!!

Churros copti in aparatul de vafe


Va mai las doua retete facute cu aparatul de vafe care mie imi plac mult!!


Churros copti in aparatul de vafe- ingrediente

  • 340 g apa
  • 80 g unt
  • 30 g zahar
  • 200 g faina
  • 2-3 oua potrivite
  • un praf de sare
    • topping
  • sos caramel
  • zahar tos
  • scortisoara pudra
ingrediente

Cum preparam churros

Intr-o cratita se pune apa, untul, sarea, zaharul si se lasa sa dea in fiert. Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana ce toata faina e incorporata. Se opreste flacara si se mai amesteca cu paleta pana ce aluatul devine omogen
Se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza ouale unul cate unul.

preparare aluat

Aluatul rezultat se pune in posul cu dui, apoi se toarna cate un bastonas in aparatul de vafe dupa ce acesta s-a incins bine. Se lasa cateva minute pana se rumenesc frumos.

coacere churros


Se scot din aparat, in fiecare churros se infinge cate un bat de frigaruie(sau nu) si se tavalesc prin zaharul tos amestecat cu pudra de scortisoara. Se pot manca asa, simple, sau inmuiate in sos de ciocolata sau caramel.
Sunt delicioase si va recomand sa le incercati!!,

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram