Daca iubiti vinetele si v-ati saturat de clasica salata de vinete cu maioneza, eu va recomand aceasta salata de vinete coapte si naut, o salata consistenta si bogata in proteine. Ea contine ingrediente simple si sanatoase, vinete coapte fragede, ardeii capia dulci , usturoi copt cu aroma bogata si fina, naut ce da consistenta si patrunjel proaspat.
Aceasta salata merge de minune si ca fel principal usor, este plina de fibre, grasimi sanatoase si ierburi proaspete, merita sa o incercati!!
Si fiindca caldurile astea ne fac sa stam cat mai putin in bucatarie sau sa gasim alternative, pentru prepararea acestei salate recomand friteuza cu aer cald. Daca inca nu aveti acest aparat in bucatarie, va spun insa ca isi merita toti banii. Daca stati la bloc, e ideala, o scoateti in balcon si astfel eliminati orice sursa de caldura cand gatiti. Cuptorul clasic ar incalzi toata bucataria dar si consumul energetic ar fi pe masura, nu mai spun ca si timpul de gatire este mai scurt.
Eu am folosit Friteuza dubla cu aer cald Heinner OvenFry Cook HAFO-M11BK1700 , astfel am putut pregati totul o data. In cosul incapator au intrat vinetele, ardeii si usturoiul iar in celalalt compartiment am prajit feliile de paine.
Va las inca doua retete pe care le-ati putea pregati cu friteuza cu aer cald


Salata de vinete coapte si naut- Ingrediente
- 3 vinete mici (750 g)
- 2 ardei capia
- 1 capatana usturoi
- o cutie de naut( 240 g)
- patrunjel verde
- sare si piper
- fulgi chilli(optional)
- ulei de masline
- paine prajita

Cum se prepara salata
Vinetele si ardeii se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie. Vinetele se inteapa cu o furculita apoi se aseaza in cosul friteuzei alaturi de ardeii capia si capatana de usturoi taiata in partea de sus.

Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la copt setand friteuza la 200C, timpul final de coacere a vinetelor fiind de 33 min iar a ardeilor si usturoiului de 20 min.
In celalalt compartiment am prajit feliile de paine la 180C timp de 6 min. Astfel ca nu a fost nevoie sa mai folosesc alte surse de caldura pentru a pregati aceasta salata.
Legumele coapte se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se toaca marunt cu un cutit.
Se pun intr-un castron, se adauga boabele de naut curatate de pielita, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si ulei de masline.
Se amesteca si se poate manca imediat sau se pastreaza la rece in recipiente inchise ermetic. Este o reteta vegana, simpla si aromata ce poate fi savurata si intr-o zi de post.
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!