Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Foietaj cu pere








Ingrediente

pere bine coapte
100 gr unt
4 lg zahar brun
400 gr aluat foietaj
un ou
zeama de la jumatate de lamaie
esenta de vanilie

Mod de preparare

Se curata perele de coaja ,se taie pe din doua dupa care scot semintele .Perele astfel curatate se stropesc cu zeama de lamaie si esenta de vanilie si se aseaza intr-o forma tremorezistenta in care am pus bucatele de unt si zaharul brun.Peste pere asezam foaia de foietaj bagand marginile spre interior si o ungem cu ou .
Punem forma la cuptor la foc mare pana se rumeneste frumos.Lasam sa se racoreasca si o rasturnam cu atentie pe un platou.
Se portioneaza dupa preferinta.
Sfat
Perele trebuie asezate in forma cu ,casuta semintelor in sus.
Puteti folosi zahar obisnuit in loc de zahar brun..astfel nu mai capata culoarea maronie.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...