Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Strudel cu caise








Ingrediente
800 gr caise
300 gr zahar cu pectina
un pachet foi placinta
100 gr unt
un plic budinca de vanilie

Decor
zahar pudra

Mod de preparare
Caisele se spala si se curata de samburi.Se amesteca cu zaharul, (daca nu aveti zahat cu pectina puteti folosi zahar obisnuit si stoarceti 1/2 de lamaie…sau adaugati la el 1/2 pachet de gelfix) si se pune la fiert pana da in cateva clocote.Se adauga praful de budinca si se mai tine pe foc pana se ingroasa putin.
Se suprapun cate 3 foi de placinta unse intre ele cu unt topit se adauga umplutura ,rulam presaram cu putin zahar deasupra si dam la cuptor la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Se pot face cu ce fructe doriti.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *