Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Marmelada de coarne

 




Maemelada de coarne 
Ingrediente

1 kg coarne
300 gr zahar alb
300 gr zahar cu pectina
o lamaie

 

Marmelada de coarne
Mod de preparare

Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste .
Se aseaza intr-o cratita cu fund dublu se stoarce zeama de la lamaie pentru nu isi pierde din culoare si se pun la foc pana ce coarnele se desfac usor de pe sambure. Se lasa sa se raceasca si se trec prin sita indepartandu-se samburii.
Pasta obtinuta se amesteca cu zaharul cu pectina si se fierbe pret de 15-20 min. Daca nu aveti zahar cu pectina folositi zahar obisnuit amestecat cu gelfix. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se tin in paturi pana se raceste.
Se obtine o marmelada foarte fina,parfumata cu o culoare deosebita.
Marmelada de coarne se poate manca ca atare sau se poate folosi la tarte cu aluat fraged sau la umplerea paleurilor .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • pansy

    18/08/2010 at 15:59

    da’zahar cu pectina de unde iei?am mai vazut retete cu pectina da’nu mi-a raspuns inca nimeni de unde poti cumpara pectina.

  • Lory

    18/08/2010 at 16:32

    Anca multumesc …da s-au copt

  • Lory

    18/08/2010 at 16:36

    Cris daca le dai in cateva clocote se desprind usor de pe samburi.Cei drept e un pic de munca dar se merita.E prima data cand fac si mi-a placut mai ales ca a ramas cu o culoare foarte frumoasa

  • Lory

    18/08/2010 at 16:40

    Alina tu esti experta in dulceturi,sunt sigura ca faci o marmelada excelenta.
    Eu am fost mai puturoasa :))le-am cumparat de la piata..dar daca ai padurea aproape se merita sa faci un drum pentru ele.
    Asa cum ziceai si tu impusti doi iepuri.
    Pupici
    Lory

  • Lory

    18/08/2010 at 16:41

    Ana cand le-am cumparat eu erau si de mai multe marimi…uff as fi luat din toate 🙂

  • Lory

    18/08/2010 at 16:44

    Pansy m-ai mai intrebat si la inghetata de visine si ti-am raspuns :)…eu am cumparat de la Billa din Iasi 4,5 ron /kg …dar cred ca se gaseste si la cele similare din tara.
    Cand am sa mai am ocazia sa merg la Iasi am sa-mi fac provizii serioase ca e tare bun.
    Nu te focaresti mult cu dulceturile iar culoarea lor e una deosebita.

  • cccris

    18/08/2010 at 19:27

    arata superb, daca mai gasesc la piata fac si eu.

  • David Octavian

    18/08/2010 at 21:57

    Mmmmmm,minunat.Ce de coarne mai mancam in vacante la bunici.Era padurea la 2 pasi si erau o multime.Acum ma straduiesc sa fac rost de un pomisor sa il plantez in gradina.
    Foarte frumos arata marmelada.

  • pansy

    18/08/2010 at 23:17

    de data asta am vazut raspunsul.am sa ma duc si eu la billa sa vedem daca aici gasesc.pupu-te!

  • Lory

    19/08/2010 at 13:12

    Pansy am uitat sa-ti spun pe eticheta de la ei scrie Zahar gelifiant..iar ambalajul are un desen din fructe

  • Lory

    19/08/2010 at 22:28

    Spor la treaba Cris

  • Lory

    19/08/2010 at 22:29

    Multumesc Victoria

  • Ana

    19/08/2010 at 23:09

    te cred,draga mea, dar la ce vremuri traim,trebuie sa ne limitam,din pacate 🙁 Sa speram in vremuri mai bune!

  • Mariana

    30/08/2010 at 21:18

    Lory,abia acum am vazut ce „aur” dulce ai facut!
    Uf,uf;o lingurita te rog!
    In copilarie se gasea si in magazine gem…era grozav!Mereu eram la borcanul cu pricina!i se mai zicea:hece,pece…
    Al tau arata minunat!

  • Anonymous

    27/08/2012 at 23:44

    singura problema cu gemurile facute cu zahar gelifiant,gelfix,etc.este ca nu reista foarte bine peste iarna.vara nici atat.anul asta am pierdut toate borcanele cu gem de capsuni,visine,cirese,etc.asa ca eu personal raman la metoda clasica de a face gem

    • Lory

      28/08/2012 at 15:56

      Eu la reteta asta am facut combinatie de zahar si a fost ok …nu am avut probleme a tinut foarte bine.
      Dar e mai bine sa facem dulceturile asa cum le facea bunica 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *