Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Caucazian

Dupa o supa buna, ca la mama acasa, urmeaza sa va prezint un tort pe cat de simplu de realizat, pe atat de gustos.Sper sa va incante aceasta idee si sa purcedeti sa il preparati cat mai curand … Tortul a fost servit impreuna cu prieteni dragi noua, alaturi de un vin aromat ,demidulce, Sfanta Ana  de la Crama Oprisor….    


“Îmbogățește aromele toamnei!” este o campanie demarata de Dr.Oetker.

Ea va invita sa prajituriti folosind cele 7 esente cu arome deosebite dar si sa castigati premii pe masura!!

Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere.

Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă.

Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.

Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă.

Cu doar 3 esente de 38 de ml. cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție unde ai sansa de a  câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.

Ingrediente:

Pentru blat:

4 oua,

100 g zahar

1 plic zahar Vanilat Dr. Oetker,

100 g faina,

10 g Cacao Dr. Oetker (eu nu am folosit cacao),

2 linguri ulei,

2 lingurite esenta de portocale Dr. Oetker.

1/2 lingurita praf de copt,

Pentru decor:

5 felii ananas (doar fructe din compot),

cateva felii de capsune,

300 g fructe de padure amestecate,

300 ml frisca,

Pentru compozitie:

3 plicuri gelatina fin alb maruntita de la Dr. Oetker(30 g),

sucul de la o lamaie,

500 ml iaurt,

100 g zahar pudra,

2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker,

500 ml smantana dulce,

Pentru glazura:

½ plic Tort gelee transparent Dr. Oetker.

Preparare:

Pasul 1: 

Se bat spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca faina cu cacao (daca folosim cacao…),cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma de oua si se amesteca usor cu uleiul si esenta de portocale. Compozitia se toarna intr-o forma cu inel detasabil acoperita cu hartie de copt (cu diametrul de 26 cm) si se intinde uniform. Forma se introduce în jumatatea inferioara a cuptorului preincalzit.

Cuptor electric: 180 ºC (preincalzit)

Cuptor cu aer fierbinte: 200 ºC (preincalzit)

Cuptor cu gaz: treapta 4 (preincalzit)

Timp de coacere: cca. 20 de minute

Pasul 2:

Pentru compozitie asezam celofan sau folie de plastic in interiorul formei in care am copt blatul, aseazam ananasul si

capsunele si fructele de padure.

Pasul 3:

Gelatina se dizolva in 100 ml apa rece dupa care o incalzim usor si adaugam sucul de lamaie. Se amesteca iaurtul, zaharul pudra, zaharul vanilat si se adauga gelatina. Se adauga smantana si se amesteca usor in compozitia de mai sus. Se toarna incet compozitia peste fructe si se intinde uniform. Blatul racit se insiropeaza cu compot de ananas si se pune peste compozitia de mai sus. Se da la rece timp de 3 ore.

Pasul 4:

Se intoarce tortul cu grija. Se indeparteaza usor celofanul si marginea formei. Se prepara jeleul conform instructiunilor de pe plic si se intinde pe suprafata tortului.

Pasul 5: 

Spumam frisca si ornam dupa placul inimii.  Se da la rece pana la servire.

tortcaucazian

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Otilia Kerekes

    08/11/2012 at 14:55

    in reteta scrie ca ar contine cacao in blat…dar in poza nu pare,e prea alb. in rest,pare o prajitura delicioasa,am sa o incerc cat de curand.

    • LianaFilipas

      08/11/2012 at 23:16

      Otilia Kerekes, daca citesti cu atentie la ingrediente unde e specificat cacao in paranteza am scris ” NU AM FOLOSIT” , apoi la preparare iarasi scrie „SE AMESTECA FAINA CU CACAO ( DACA FOLOSIM….. )” se poate folosi si contrastul e mult mai fain 🙂 Efectiv la acel moment ale mele fete nu voiau sa fac blatul cu cacao , asa se explica ca e Alb si nu Maro 🙂 . In rest poti sa il incerci cu incredere si daca imi mai permiti te sfatuiesc sa incerci si cu alte combinatii de fructe . Va fi la fel de delicios 🙂 O seara frumoasa sa ai !

  • marius

    31/01/2013 at 15:03

    ce grasime trebuie sa contina iaurtul si smantana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *