Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza Margherita

pizza margheritaPizza Margherita e printre favoritele mele.
Nu contine multe ingrediente, se face usor si are un gust minunat !!
Va sfatuiesc sa o incercati daca nu ati facut-o pana acum !

Pizza Margherita-Ingrediente

aluat
400 gr
faina
160 ml apa
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei de masline

Topping
400 gr rosii cubulete din conserva
6 linguri sos de rosii picant sau dulce
400 gr mozzarella fresca
ulei de masline
oregano
busuioc

pizza margherita

Pizza Margherita-Mod de preparare

Punem faina cernuta intr-un vas incapator.
Peste ea adaugam sarea si drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.
Incepem sa framantam adaugand apa putin cate putin pana ce aluatul capata consistenta potrivita.
Punem uleiul si framnatam in continuare pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Ungem o punga curata cu putin ulei, punem aluatul in ea si o dam la frigider pentru a dospi.
Dupa ce a crescut se portioneaza si se intinde in discuri cu o raza de 30 cm sau dupa preferinta.
Se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei, se intinde pe toata suprafata un strat de rosii cubulete
amestecat cu sosul de rosii picant, se aseaza feliile de mozzarella , se presara busuioc si oregano si se introduce tava la cuptorul preincalzit la 250 grade C  timp de 13-15 min cu aproximatie.
Se serveste fierbinte cu busuioc proaspat deasupra.

pizza margherita

161 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • alyana

    07/12/2012 at 00:02

    aluatul de pizza trebuie sa stea la frigider…asa va deveni fraged…al lucrat la un bucarar si el asa facea…. felicitari ptr reteta~!!!

  • AnghelC

    23/12/2012 at 16:14

    eu am o reteta de langos cu aluat la frigider,si e f buna.deci cum zicea bucatareasa….nu fiti reticiente la retete noi….app.am incercato si e coooool 😀

  • Ioana Iusco

    15/04/2013 at 22:33

    Eu am incercat, tot de pe acest site, croissant cu ciocolata iar aluatul trebuie sa dospeasca la rece. Am probat ambele variante ….dospirea la rece si la cald. Categoric cea la rece a fost perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.