Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iahnie de fasole

Cum am spus si saptamana trecuta in fiecare vineri de peste an gatesc retete de post in aceasta zi . De data aceasta vreau sa va aduc in atentie o mancare simpla si anume iahnia de fasole. Doamne bine merge cu ea o ceapa rosie batuta ori niscavai muraturi din acelea puse la butoi in saramura….

Ingrediente:

500 g boabe de fasole uscata,

250 ml suc de rosii,

3 bucati ceapa,

100 ml ulei,

2 foi de dafin,

4 catei usturoi,

sare,piper dupa gust,

cimbru maruntit,

2 morcovi,

1 patrunjel radacina,

Preparare :

Punem fasolea boabe de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi curatam ceapa, morcovii, patrunjelul,ceapa si usturoiul. Puenem fasolea  in alta apa curata intr-o oala la fiert impreuna cu 1 foaie de dafin, 1 ceapa intreaga, cu legumele curatate ,2 catei usturoi si sare. Lasam sa fiarba la foc mic pana fasolea e fiarta. O scoatem deoparte din apa in care a fiert si purcedem mai departe.

Restul de ceapa adica 2 la numar nici prea mari dar nici prea mici, o taiem marunt si o calim cu un praf de sare pe 100 ml ulei. Adaugam boabele de fasole fiarta la ceapa calita si deasupra turnam 250 ml suc de rosii (ori cum i se mai spune pe la noi bulion).Condimentam cu piper, cimbru maruntit dupa gustul fiecaruia, adaugam 1 foaie de dafin si mai turnam din apa in care a fiert fasolea inca  circa 300 ml in oala. Potrivim de sare daca mai e nevoie si lasam sa fiarba pana scade zeama putin ,se ingroase  iahnia de fasole si deasupra se formeaza o pojghita lucioasa.

Pofta Buna !

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.