Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pulpe de pui in folie

In una din zile eram in criza de timp trebuia sa plec la job si mancare inca nimic. M-am uitat sa vad ce am prin frigider pe langa pulpe si am inceput .Am luat la rand slanina, dupa ea au aparut ardeii, ceapa , usturoiul, daca aveam la acel moment si rosii puneam deasupra si cateva felii. Dar si asa a iesit o friptura delicioasa din Pulpe de pui. Am servit alaturi un vin alb, Maiastru Sauvignon Blanc,de la Crama Oprisor

Ingrediente :
4 pulpe pui,
2 ardei grasi,
16 felii slanina afumata,
3-4 catei usturoi,
2 bucati ceapa,
folie de aluminiu,

Preparare:

Taiem 4 patrate mari de folie de aluminiu. Peste ele asezam 2 felii de slanina afumata. Asezam deasupra pulpa de pui peste care vom pune fasii de ardei gras feliat, solzisori de ceapa,cateva bucatele de usturoi taiat grosier,si deasupra inca 2 felii de slanina.

Inchidem totul cu folie si asezam intr-o tava. La fel procedam si cu celelalte pulpe. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 minute, dupa care dam deoparte folia sa se rumeneasca frumos pulpa pentru inca circa 5-10 minute. Se pot servi insotite de o garnitura de cartofi pireu sau cartofi pai, dar las la latitudinea fiecaruia sa aleaga garnitura cu care o va servi.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • SorYna Popia

    12/11/2012 at 15:22

    multumesc pentru reteta…acum am si eu mancarica asta in cuptor si asteptam cu nerabdare toata familia sa o incercam….pup dulce si va stimez…:)

  • mary

    09/02/2013 at 12:50

    fff buna..multumim

  • valentina

    02/03/2013 at 15:21

    foarte bun chiar daca se spune ca folia de aluminiu nu este pre buna noi o folosim la diverse preparate

  • Cornelia

    07/01/2016 at 22:11

    Nu, nu este sanatos sa folosesti folia de aluminiu. Sunt studii care au demonstrat, specialisti care au afirmat, voci pertinente care avertizat….Dar nimeni nu o foloseste in fiecare zi, nu-i asa? Si apoi…nimeni nu te obliga sa o folosesti! Fericiti cei care nu o vor folosi! Vor muri sanatosi!

  • Friptura de porc in folie - Retete Culinare - Bucataresele Vesele

    13/03/2017 at 00:02

    […] doar sa pun alaturi muraturi asortate in saramura si am servit masa. Va recomand sa incercati si Pulpele de pui in folie, sau Pulpele coapte in folie, ambele se prepara  usor doar difera putin ingredientele folosite. Ve […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram