Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele din Mamaliga







Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii .

Ingrediente :

mamaliga rece
1-2 oua crude
patrunjel verde tocat
100-200 gr branza telemea (sau cascaval )
sare, piper alb dupa gust
oua pentru panirat
pesmet, faina
ulei pentru copt

Preparare:

Mamaliga rece o framantam impreuna cu ouale ( adaugati in functie de cantitatea de mamaliga ramasa 1 sau 2 oua , cat sa obtineti o compozitie omogena din care sa puteti forma chiftelute ) , patrunjelul tocat , branza rasa, sare, piper dupa gust. Din compozitia rezultata formam chiftele pe care le vom da prin faina , ou si pesmet dupa care le vom praji in ulei incins .
Le servim alaturi de fripturi , mancaruri cu sos , sau ca atare simple in compania unui sos de rosii .

Pofta buna !!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.