Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Frigarui Rulate









Ingrediente:

400 gr pulpa porc (sau ceafa)
felii de slanina afumata
piper ,sare
4-5 catei usturoi
1 lingurita boia dulce (sau iute)
ulei
frigarui de lemn

Preparare :

Carnea o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata o taiem felii subtiri.Zdrobim usturoiul si impreunna cu 1 lingurita sare o frecam adaugand cate putin ulei pana obtinem o maioneza mai grosuta,dupa care adaugam la ea 1 lingurita de boia (eu am folosit boia iute ). Carnea se unge intr-un strat cu pasta de usturoi,se presara cu piper. Peste carnea astfel condimentata asezam in lungul ei feliile de slanina si incepem sa rulam strans. Rulourile astfel obtinute le feliem apoi in felii de grosimea unui deget apoi le tragem pe tepusele de lemn.
Frigaruile astfel obtinute le asezam intr-o tava in care am pus folie de aluminiu si le dam la cuptorul preincalzit unde le vom lasa pana sunt frumos rumenite.
Sunt mult mai gustoase daca sunt prajite pe gratar la jar.
Se servesc alaturi de cascaval prajit umplut cu orez, sau cartofi pai , stropite din abundenta cu mujdei de usturoi .

Pofta Buna !!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.