Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de porc impanata

Ingrediente :
1 bucata pulpa rotunda porc,
7-8 catei usturoi,
slanina afumata,
2 morcovi,
1 patrunjel,
1/2 telina,
6-7 bucati ceapa,
2 linguri untura,
250 ml vin alb demisec,
1 l supa de carne sau legume,
5-6 bucati carnati afumati,
1/4 lingurita rozmarin maruntit,

 Preparare:
Curatam legumele si le taiem felii. Usturoiul se curata si taiem cateii in jumatate. Slanina afumata o taiem bastonase. Cu un cutit cu varf ascutit facem incizii dese pe suprafata carnii in care vom introduce cate o feliuta de slanina si usturoi. Punem untura la incins intr-o tigaie si rumenim carnea astfel impanata pe toate partile.

Untura ramasa o punem in tava in care vom coace friptura. Peste untura ramasa adaugam legumele feliate, eventual si surplusul de usturoi daca ne ramane, bucatile de carnati afumat si peste toate acestea asezam carnea „rumenita” pe care o condimentam cu sare si piper alb macinat. Presaram deasupra rozmarinul, adaugam supa de carne sau legume si vinul. Acoperim cu un capac tava (sau cu folie de aluminiu) si dam la cuptorul incalzit pana carnea se patrunde usor cu furculita. Se serveste taiata felii alaturi de legumele din tava si cate o bucatica de carnat si pireu de cartofi.

Pofta Buna !

15 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.