Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de mere si crema de zahar ars

Tort de mere si crema de zahar ars

 

 Tort de mere si crema de zahar ars

Blat

4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie
coaja de portocala

Crema
800ml lapte
6 oua
100gr zahar
zahar vanilat
4 mere
250gr zahar ptr. topit
frisca
Tort de mere si crema de zahar ars
Mod de preparare
Intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul.
Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca.
Laptele, ouale, zaharul, coaja de portocale rasa si esenta de vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars.
Cratita se aseaza intr-o tava in care am pus apa fierbinte se introduce la cuptor si se tine pana ce crema se incheaga usor (cam 20 min).
Apoi turnam deasupra compozitia de blat si se mai tine pana ce acesta s-a copt.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca.

 

 

 


Recent Comments

  • Cristina

    27/03/2012 at 08:54

    Delicios!

  • Beth

    27/03/2012 at 09:37

    Wow!!! quelle beauté!!!

    Digne d’une vitrine de grande pâtisserie, bravo!

  • naty, galati

    27/03/2012 at 10:18

    waw…cat de bine arata si imi place foarte mult cum l-ai ornat…felicitari

  • Ramona Alina

    27/03/2012 at 10:38

    Îmi faceti poftã de dimineata! cred ca nimeni nu poate refuza bunãtatea asta , pup:)

  • Anonymous

    27/03/2012 at 13:36

    cred ca trebuie sa fie super!!!!!!!!

  • Anonymous

    27/03/2012 at 15:09

    nu trebuie faina pentru blat?raspundeti urgent am crema in cuptor

    • Lory

      27/03/2012 at 22:37

      Eu zic sa mai citesti inca odata ingredientele.Blatul contine faina si e scris din cate vad eu 🙂

    • Denisse

      28/03/2012 at 10:44

      Eu am facut-o ieri Lory cand nu era scris faina ,se pare ca dupa ce mi-am dat eu seama au sris si ei,oricum eu am facut-o si i-am pus faina m-am uitat pe celelalte retete de tort cu crema de zahar ars,iese buna dar merele se ridica la suprafata si nu se inmoaie cat ar trebui.

    • Denisse

      28/03/2012 at 10:47

      S-a grabit cred cand a scris reteta.

    • Lory

      28/03/2012 at 12:29

      Denisse reteta e scrisa de mine si pot sa-ti spun ca ingredientele pentru blat au fost acolo si ieri …eu un am editat reteta deloc …probabil ti-a scapat:).
      E si normal ca merele sa se ridice in momentul cand pui compozitia pentru crema .Poate daca taiai merele mai subtiri se patrundeau mai bine .Mie imi plac un pic mai crocantele sa se simta nu sa fie foarte moi.Alta data iti recomand sa le mai calesti un pic in putin unt cu zahar.

  • Alice

    27/03/2012 at 15:29

    oleleu!!!!!!!!!!!

  • Kisildi

    27/03/2012 at 21:00

    E o reteta superba, am invatat-o de la o colega. Simplu si bun!

  • Anonymous

    28/03/2012 at 16:44

    Buna! arata superb!
    am o intrebare. tu ce frisca folosesti?
    MERSI!

  • yaya6

    29/03/2012 at 10:09

    ce tortulet delicat si fin!!!

  • Asyo

    29/03/2012 at 10:41

    Arata super si sigur e un deliciu.

  • Anonymous

    29/03/2012 at 15:06

    Votre blog est superbe, mais parfois j’arrive pas à comprendre le romain même si je translate en français. est ce que vous pourriez remettre les étapes de réalisation de vos recettes en images ? merci bebeaucoup.

    • Lory

      29/03/2012 at 18:30

      Salut,
      Je vous remercie! Nous ne pouvons pas toujours prendre des photos et des étapes de la recette.On regrette que vous ne puissiez pas comprendre la recettee seulement par texte.

  • Anonymous

    29/03/2012 at 17:04

    Frisca de care ai folosit? plic sau hulala. intreb pt ca frisca hulala nu pot sa spun ca mi`a placut in vreun fel!!!

    • Lory

      29/03/2012 at 18:04

      Buna ,
      Nu folosesc niciodata hulala sau la plic fiindca nu-mi place.
      Aici am folosit Meggle se bate bine si e mult mai cremoasa decat altele .Cand o folosesc in creme eu mai adaug si smantana la ea .Se comporta bine 🙂

  • Anonymous

    04/04/2012 at 19:01

    un tort superb pe care am sa’.l incesc acum la sfarsit de saptamana. de faft eu l’am mai facut doar k nu am folosit si mere..aveti aici niste retete super si comestibile..ma bucur sa pot gati retetele voastre dat fiind faptul k sunt in SPANIA de cativa ani si asa gasesc aici atatea retete traditionale romanesti. felicitari si mult spor inainte.

    • Lory

      28/05/2012 at 20:49

      Multumesc :* ne bucuram ca ai gasit la noi retete ce iti sunt pe plac !!:*

  • Pirpirita Ionela

    28/05/2012 at 14:59

    cand pui ptr blat il scoatem din apa?

    • Lory

      28/05/2012 at 20:47

      Nu ,nu scoti vasul din apa fiindca daca l-ai scoate risti sa arzi compozitia ce se afla dedesubt

  • Rocsy Ciobanu

    16/06/2012 at 21:11

    Un tort super delicios, mai ales in acest sezon sa servesti o felie rece!!

  • Maaria Craciun

    18/09/2013 at 20:34

    Eu as vrea sa inteleg , merele au fost caramelizate pe fundul cratitei sau au fost asezate crude dupa ce zaharul caramelizat s-a imprastiat pe peretii cratitei ???

    • LoredanaCarp

      18/09/2013 at 20:40

      Maaria merele se pun crude taiate felii peste zaharul ce in pralabil a fost topit si cu, care am imbracat cratita, forma in care dorim sa pregatim tortul

    • Maaria Craciun

      18/09/2013 at 20:57

      Multumesc mult, mi-am inchipuit eu ca asa trebe sa fie, eu fac acest tort cu mere dar cu un aluat de pandispan turnat peste un strat -doua de mere peste care presor zahar ,apoi le dau la cuptor pentru a se inmuia , dupa care torn peste ele compozitia de pandispan , si dupa ce s-a copt se rastoarna cu grija ,merele vor fi deasupra ,iar sucul lor va insiropa blatul , apoi dupa racire ,ornat cu frisca si fructe . Este f. bun , nepoteii mei il savureaza 🙂

    • Maaria Craciun

      18/09/2013 at 21:27

      Multumesc ,mi-am inchipuit eu ca asa trebe sa fie, eu fac un tort de mere cu un blat de pandispan .Merele curatate le tai felii le distribui in doua straturi intr-o cratita, le pudrez cu zahar , le dau la cuptorul preincalzit pana se inmoaie bine, apoi torn compozitia de pandispan ,las la copt dupa care rastorn cu grija pe un blat de tort ,merele vor fi deasupra iar sucul lor va insiropa blatul care dupa racire il ornez cu frisca si fructe proaspete si cirese din dulceata , sau alte ornamente ,nepoteii mei il savureaza 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.