Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Carnati pentru gratar


Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia.
Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar.

Ingrediente Carnati pentru gratar:
20 kg pulpa porc,
5 kg grasime porc,
70 g piper macinat,
250 g boia dulce,
100 g boia iute,
20 g sare / kilogram carne,
200 g usturoi,
4 lingurite cimbru macinat,
3 lingurite chimen macinat

Preparare Carnati pentru gratar:

Carnea o tocam cu masina de tocat avand ciurul mai mare .
Intr-o craticioara punem la incalzit cca 400 ml apa adaugam in  sarea si lasam pe foc pana se dizolva ,adaugam tot aici piperul macinat,boiaua dulce si cea iute apoi  amestecam sa se omogenizeze. Turnam aceasta solutie peste carnea tocata si framantam bine .

Adaugam usturoiul pisat si continuam sa framantam adaugand si cimbrul si chimenul macinat(eu am adaugat cantitatile scrise la ingrediente dar voi puteti ajusta dupa gusturile voastre, fie mai mult fie mai putin) . Se spala intestinele in apa calduta si se umplu cu ajutorul masinii de tocat sau cu ajutorul carnatarului. Se inteapa pe alocuri cu un ac sa nu crape intestinul,se leaga cu ata la intervale de 20 cm formand portiuni de carnat si le aseazam pe scandurase mai inguste  la zvantat  pana a doua zi.
Putem sa ii punem la fum sau sa ii lasam asa neafumati. Ii putem servi prajiti in tigaie sau la gratar.

Eu am afumat o parte din carnati(chiar doar o idee, vreme de cateva ceasuri) apoi i-am asezat in congelator in pungi si la vara am sa ii prajesc la gratar …

[amd-yrecipe-recipe:77]

Pofta Buna !

23 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.