Acesti Cartofi cu cascaval la cuptor sunt un fel principal sau pot fi garnitura perfecta langa diverse Fripturi. Desi eu o prefer asa cum este fara carne. Este un fel ce se prepara foarte repede si este delicioasa si consistenta.
Pentru alte retete interesante cu branza, cascaval rasfoiti sectiunea Retete Delaco.
Pentru 4 persoane avem nevoie de urmatoarele ingrediente
Cartofi cu cascaval la cuptor – Ingrediente
40 g unt
1 lingurita maghiran uscat sau proaspat taiat marunt
1 ceapa rosie
400 g cartofi
1 lingura ulei de masline
200 g Cascaval afumat-Delaco ( sau se poate pune jumate cascaval natur, jumate afumat)
sare, piper proaspat macinat
Cartofi cu cascaval la cuptor – Preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-o tigaie rezistenta la cuptor incingem untul pe care calim ceapa taiata solzisori circa 2 minute. Se trage tigaie deoparte si ne ocupam de restul ingredientelor.
Cartofii se curata, spala si se taie felii cat mai subtiri.
Cascavalul se da pe razatoarea mare. Cartofii se pun intr-un vas mai adanc si peste ei adaugam 1 lingura de ulei de masline, maghiranul, cascavalul afumat razuit si condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat.
Se amesteca totul si se distribuie uniform peste ceapa calita din tigaie.
Se pune tigaia in cuptorul cald si se lasa timp de 10 minute la 200 grade dupa care mai lasam circa 30 de minute la 180 grade.
Se scoate cand este frumos rumenita. Se rastoarna acesti Cartofi cu cascaval la cuptor cu grija pe o alta farfurie sau se poate pune tigaia direct pe masa si se feliaza in ea.
Puteti fi alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele , unde va asteptam sa va abonati!!
Va dorim spor la gatit si incercat retete. Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog.