Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler

Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler

Ideea de a pregati aceste Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler a pornit de la o reteta vazuta pe net, din pacate nu am mai gasit-o asa ca am folosit doar vre-o doua ingrediente ce imi aminteam si modul de impachetare. Am ales sa pregatesc o umplutura cremoasa cu ciuperci si spanac peste care am pus mici cubulete de emmentaler Delaco si fasii de muschi tiganesc.
S-a dovedit a fi o combinatie foarte reusita.
Dupa coacere, umplutura a capatat o cremozitate si un gust aparte de la emmmentaler, clatitele s-au gratinat usor dar au ramas moi, iar galbenusul de ou s-a gatita atat cat trebuie.
Aceste clatite umplute pot fi un mic dejun copios, un pranz delicios daca ii puneti alaturi o salata sau poate chiar o cina savuroasa.
In orice moment al zilei le veti pregati, va asigur ca veti fi incantati de alegerea facuta!!
Mai jos gasiti inca doua retete cu emmentaler la fel de gustoase !!

Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler- Ingrediente

  • pentru 3 portii
    • 6 foi de clatite
    • 350 g ciuperci proaspete
    • o ceapa salota
    • 150 g emmantaler pentru umplutura
    • 50 g emmentaler ras pentru deasupra
    • 50 g spanac proaspat
    • 100 ml smantana dulce
    • 100 g muschiulet tiganesc
    • un cub de unt
    • 2 catei de usturoi
    • 3 oua
    • un galbenus pentru uns
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • ierburi aromatice
    • sare
    • piper
Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler

Cum pregatim umplutura de ciuperci pentru clatite

Ceapa tocata marunt se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate felii, usturoiul pisat, sare si piper si se caleste pana ce scade toata zeama.
Se adauga smantana dulce, ierburile aromatice si se fierbe 1-2 min.
La final se adauga spanacul proaspat, zeama de lamaie si se amesteca pana ce se inmoaie.
Umplutura se lasa sa se racoreasca bine inainte de a umple clatitele.

umplutura clatite sarate

Cum umplem clatitele

Pe blatul de lucru se aseaza doua clatite una langa alta, usor suprapuse.
Se intinde deasupra lor compozitia de ciuperci, emmentaler taiat cubulete si fasii de muschi. Se ruleaza usor, formand un sul ce se strange in forma de melc.
Rulourile formate se aseaza intr-o tava, se ung cu ou batut si se presara din abundenta cu emmentaler ras.
Cu o lingura se face o mica adancitura in mijlocul ruloului in care se pune cate un ou.

clatite la cuptor cu emmentaler


Se presara oul cu putina sare si piper si se introduce in cuptorul preincalzit la 220 C pentru 15-20 min pana ce rulourile se gratineaza si ouale se gatesc.
De preferat ca dupa ce rulourile sunt scoase din cuptor galbenusurile sa fie moi.
Aceste clatite umplute cu ciuperci si emmentaler se presara cu patrunjel tocat si se mananca calde alaturi de o salata sau un sos la alegere.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram