Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute de orez cu emmentaler

Chiftelute de orez cu emmentaler

Aceste Chiftelute de orez cu emmentaler, pot fi folosite ca si garnitura la diferite fripturi, sau pot fi un aperitiv, sau o gustare calda delicioasa alaturi de care putem servi o salata. Este o alternativa buna pentru a mai scoate din meniu carnea.

Alte retete asemanatoare gasiti daca dati clic pe titlul din imaginile de mai jos ….

Chiftelute de orez cu emmentaler – Ingrediente

200 g orez
2 oua
3 linguri pesmet
3 linguri cascaval razuit
jumatate legatura patrunjel verde taiat marunt
sare, piper macinat dupa gust, Vegeta ( de casa)
100-150 g Emmentaler – Delaco
ulei pentru prajit

Pentru pane avem nevoie
2 oua
pesmet

Chiftelute de orez cu emmentaler – Preparare

Orezul spalat se fierbe in apa cu sare sau daca aveti cu Vegeta (preparat in casa). Dupa ce a fiert se strecoara si se spala sub jet de apa. Se lasa la scurs si se pune intr-un vas mai maricel.

preparare chiftelute

Adaugam la orezul fiert cele 2 oua, sarea, piperul, patrunjelul taiat marunt si pesmetul. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Emmentalerul se taie cubulete.

Chiftelute de orez cu emmentaler

Cu mainile umezite rupem din compozitia de orez o presam putin in palma si in mijloc asezam un cubulet de emmentaler si formam chiftelute.
Se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu sare. Chiftelutele se tavalesc prin ouale batute apoi se dau prin pesmet.

Chiftelute de orez cu emmentaler, gustare calda sau garnitura!
modelare

Se pun la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos dupa care se scot pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se servesc calde sau reci ca atare, sau ca si garnitura langa diverse fripturi.

Chiftelute de orez cu emmentaler

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram