Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute de Pui Kiev

Chiftelute de Pui Kiev
Chiftelute de Pui Kiev

Aceasta reteta cu Chiftelute de Pui Kiev, a pornit de la reteta de Pui Kiev al colegei mele postata cu ceva vreme in urma.

Pentru Puiul Kiev puteti folosi Untul aromatizat cu patrunjel si usturoi

Din igredientele date mai jos ies suficiente chiftele pentru a servi cel putin 7 persoane, daca socotim de caciula la fiecare cate 3 bucati, plus garnitura. Asa ca pe langa faptul ca sunt delicioase sunt si satioase. Pot fi preparate si pentru mese festive de sarbatori, sau la mesele de Duminica cand ne punem la masa cu totii.

Iata mai jos gasiti si Reteta Video, cum se prepara aceste Chiftelute de Pui Kiev ! Sper sa va fie de folos!

Chiftelute de Pui Kiev – Ingrediente Chiftele

1 kg piept de pui dezosat
1-1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat

Chiftelute de Pui Kiev – Ingrediente Umplutura

250 g Cascaval Sofia – Delaco
50 g unt la temperatura camerei
1 galbenus de ou marimea M sau L ( daca nu aveti folositi 2 galbenusuri de ou de marimea S)
3 catei usturoi razuiti
1 legatura mica patrunjel verde
1/4 lingurita sare

ingrediente
Ingrediente Pane

200 g faina
3-4 oua
150 g pesmet

Alte ingrediente
ulei pentru prajit

Chiftelute de Pui Kiev – Preparare

Umplutura de cascaval
Patrunjelul verde se taie marunt. Cascavalul se razuieste pe razatoarea mica. La cascavalul razuit adaugam patrunjelul taiat, galbenusul de ou, usturoiul razuit pe razatoarea mica, untul la temperatura camerei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca pana se omogenizeaza si se pune deoparte.

Chiftelute de Pui Kiev
Chiftelute de Pui Kiev

Chiftele de carne
Pieptul de pui se da prin masina de tocat prin ciurul mai mare. Se condimenteaza cu sare si piper dupa care se lucreaza bine pana se omogenizeaza.

Din compozitia de carne se formeaza bile de marimea unei nuci mai mari, iar din compozitia de cascaval se formeaza bile mai mici. Bilele de carne se preseaza usor si in mijloc punem o bila de cascaval. Acoperim bila de cascaval cu compozitia de carne si formam o chifteluta frumoasa si rotunda.

Chiftelute de Pui Kiev
Chiftelute de Pui Kiev

Din ingredientele de mai sus, mie mi-au iesit 21 de chiftelute.
Dupa ce sunt toate pregatite ca in cele de mai sus scrise, fiecare chiftea umpluta se va da prin faina, ou batut( condimentam si ouale cu putina sare si piper) si pesmet. Se vor praji in baie de ulei dupa care se scot pe servet de hartie. Se pot coace si in cuptor pe hartie de copt.

Chiftelute de Pui Kiev
Chiftelute de Pui Kiev

Se servesc cu garnitura de cartofi pai, piure de cartofi sau alte legume, orez. Fiecare poate sa aleaga sa puna alaturi de aceste Chiftelute de Pui Kiev ce garnitura doreste si ce ii este pe plac.

Nota: In compozitia de carne nu este necesar a se pune ou crud! Chiftelele la prajire nu se vor desface!

Alte retete interesante cu pui gasiti mai jos daca dati clic pe titlul din imagini!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram