Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Musaca de Vinete- Muszaka Csoben















Ingrediente :

3 buc vinete ( mai maricele)
3-4 bucati ceapa
1 conserva mare de carne de por in suc propriu
1 lingurita coriandru macinat
1 frunza dafin
2-3 catei usturoi
circa 300 gr rosii
ulei
sare, piper dupa gust
1 mana orez pentru umplutura
3 galbenusri ou
zeama de la 1 lamaie

Preparare :

Vinetele le spalam apoi le taiem felii cu grosimea de circa 1 cm ( vinetele nu le curatam de coaja si le taiem pe lungime) , le saram din abundenta si le lasam sa stea deoparte pentru 1/2 ora.
In timpul acesta ne apucam sa pregatim umplutura pentru musaca. Ceapa o taiem marunt , usturoiul il feliem Pe 4 linguri de ulei punem la calit ceapa taiata si usturoiul adaugam 1 lingurita coriandru macinat , frunza de dafin , conserva de carne de porc maruntita si rosiile taiate cubulete (rosiile le-am decojit in prealabil) sare , piper dupa gust. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 10 minute aceste ingrediente. Separat fierbem in apa cu delikat 1 mana de orez. Orezul fiert il adaugam la sosul de mai sus. Amestecam bine si punem sosul deoparte.
Feliile de vinete le stoarcem pe un servet si apoi le prajim in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si incepem sa ansamblam intr-un vas termirezistent musacaua in ordinea urmatoare. Vasul il ungem cu un pic de unt . Primul rand ce va fi pus va fi un rand de vinete prajite peste care punem din umplutura un rand , apoi iar felii de vinete si tot asa ….ultimul rand cu care inchidem trebuie sa fie de vinete. Dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa dea totul in clocot. In acest timp galbenusurile de ou le batem bine cu zeama de la o lamaie si il turnam peste musaca . Lasam vasul la cuptor pentru inca 5 minute , nu mai mult , galbenusurile trebuie sa se inchege nu sa formeze o crusta deasupra.
Se scoate vasul din cuptor si musacaua de acum poate fi servita . Se serveste fierbinte acompaniata de cateva linguri de smantana.
Pofta Buna !!!!!

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.